Microsoft: 'Sony en Nintendo blijven na Activision-overname de grootsten'

Microsoft: 'Sony en Nintendo blijven na Activision-overname de grootsten'

Microsoft laat weten dat na de overname van Activision Blizzard concurrenten Nintendo en Sony "de grootsten blijven".

Het bedrijf heeft een webpagina geopend waar het meer duidelijkheid schept over diens plannen wanneer de overname van Activision Blizzard doorgaat. Hoogstwaarschijnlijk is deze pagina mede geopend om waakhonden wereldwijd die de overname onderzoeken te informeren.

Onder de beschrijving welke voordelen de overname van Activision Blizzard door Microsoft heeft voor de game-industrie, wordt het volgende geschreven: "Meer concurrentie in de mobiele markt, waar een paar grote spelers domineren. Meer concurrentie in de traditionele gamesmarkt, waar Sony en Nintendo de grootsten blijven. Een nadruk op positieve werkcultuur en verbeterde lokale investeringen van Microsoft in studio's en creatieve ecosystemen over de wereld."

Wat Microsoft precies bedoelt met "de grootsten" is onduidelijk, al is het mogelijk dat het om het marktaandeel qua verkochte consoles gaat - hierin lopen Sony en Nintendo op dit moment inderdaad voor. Het kan ook betekenen dat Microsoft voorziet dat Nintendo en Sony de twee grootste concurrenten van Microsoft blijven.

De webpagina maakt ook duidelijk dat de overname van Activision Blizzard in het voordeel van gamers is. "Het levert meer games op meer apparaten op, waaronder Xbox, PlayStation, telefoons en online. Mensen krijgen de keuze hoe en waar ze games kopen - zowel via abonnementen als via eenmalige aankopen."

Sinds Microsoft begin dit jaar liet weten Activision Blizzard voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar over te willen nemen, wordt de mogelijke deal onderzocht door waakhonden overal ter wereld. Dit om er voor te zorgen dat Microsoft bij een eventuele overname geen monopolypositie verkrijgt. Tot instanties wereldwijd groen licht geven, kan de overname niet plaatsvinden.

Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

@Redactie: was het niet 68,7 miljard?

0
test

@GWO Jazeker! Al zo vaak correct geschreven... ik geef de schuld aan m'n verkoudheid!

0

@MichelMusters gezondheid!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake Als goed bedrijf ga je daar toch altijd vanuit en probeer je dat te voorkomen? Zeker als concurrenten daar (in jouw ogen) desinformatie over verspreiden.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou