Microsoft sluit tienjarige deal met cloudgamingservice Boosteroid

Microsoft sluit tienjarige deal met cloudgamingservice Boosteroid

Microsoft heeft een tienjarige deal gesloten met cloudgamingservice Boosteroid om diens games naar het platform te brengen.

Dat hebben de bedrijven middels een persbericht aangekondigd. Via Boosteroid kunnen spelers pc-games streamen via hun pc, laptop, tablet, smartphone of Android TV. De service is onder andere in Europa en de Verenigde Staten beschikbaar. Microsoft meldt dat door de deal 'Xbox pc-games' naar Boosteroid komen, al is niet duidelijk vanaf wanneer precies. Er zijn inmiddels meer dan vier miljoen mensen die van Boosteroid gebruikmaken.

In het persbericht wordt specifiek gemeld dat Activision Blizzard-games zoals Call of Duty ook aan Boosteroid worden toegevoegd, mocht de Microsofts overname van het bedrijf doorgaan. De timing van deze deal is dan ook niet willekeurig; de overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt wereldwijd door waakhonden geanalyseerd om te checken of het bedrijf op deze wijze geen monopolypositie binnen de game-industrie vergaart. 

Microsoft hamert er sinds enige tijd op dat het Call of Duty, een van de belangrijkste franchises van Activision Blizzard, naar een zo'n breed mogelijk publiek wil brengen als de overname wordt goedgekeurd. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat in dat geval games als Call of Duty ook tien jaar lang naar Nintendo-systemen en GeForce Now komen.

Daar blijft het overigens niet bij, zo meldt Microsoft-president en -vicevoorzitter Brad Smith aan The Wall Street Journal. "Meer (deals) zullen volgen. Als het enige argument (om de overname tegen te houden) is dat Microsoft Call of Duty van andere platforms weert, hebben we contracten die de games naar veel meer apparaten en platforms brengen. Dat maakt het een lastig verhaal in de rechtszaal."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Volgens mij heeft inmiddels iedereen en zijn moeder inmiddels een 10-jarige deal voor CoD.

0
test

@fonsrutte Sony niet :) die willen geen deal.

0

@hulstpower prima toch. Als die deal er straks door is brengt MS CoD gewoon op de PS uit zonder deal. Ben benieuwd of Sony dan alsnog met hangende pootjes naar de onderhandelingstafel komt

0
test

@fonsrutte nee ze hebben gezegd dat ze de deal willen blocken, vraag me wel af of abk als deal niet door gaat stopt met Sony en marketing deals exclusive content.

0

Aanbevolen voor jou