Onder het gebruik van gamecontent verstaat Microsoft gameplaybeelden, screenshots en muziek van Microsoft-titels, alsook machinima-films en geschreven fanfictie. Gebruikers moeten hierbij rekening houden met verschillende voorwaarden. Gebruikers mogen geen geld verdienen aan de video's, via bijvoorbeeld het partnerprogramma van YouTube.

Een andere regel geeft aan dat er een standaard disclaimer in een video moet worden getoond, waarin staat dat Microsoft niet officieel betrokken is geweest bij de creatie hiervan. Een derde regel verbiedt om in de titel van video's de specifieke naam van een titel te gebruiken: "Red vs Blue is prima. Halo 4 gameplay niet.". Dit om verwarring te voorkomen, zegt Microsoft.

Een vierde regel geeft aan dat alle gecreeërde content automatisch aan Microsoft toebehoort en dat het bedrijf hierover niet hoeft te communiceren met de gebruikers als dit materiaal gebruikt wordt voor eigen doeleinden. Op de website van Xbox staat vermeld welke titels onder het nieuwe beleid vallen. Dit zijn onder meer Halo, Forza en Age of Empires. 

Reactie 343 Industries

Halo 4-ontwikkelaar 343 Industries heeft ondertussen gereageerd en geeft aan dat er weinig is veranderd ten opzichte van de eerdere regels, maar dat er slechts verduidelijkingen zijn aangebracht. "Het merendeel van wat de community maakt, is prima, zolang ze maar geen grote eigen Halo-business runnen alsof het hun eigen IP is."

"Dat is geen verandering in ons beleid, simpelweg een verheldering en een update van de droge juridische tekst." 343 geeft bovendien aan dat de wijzigingen maanden geleden reeds zijn aangebracht.