Nieuws
Super Mario Minecraft

Microsoft: 'Samenwerking Nintendo verloopt prima' voor Minecraft

En hel is bevroren

Geschreven door Michel Musters op

Minecraft is sinds kort verkrijgbaar voor Wii U. Minecraft-ontwikkelaar Mojang is inmiddels eigendom van Microsoft. Volgens het bedrijf uit Redmond verloopt de samenwerking met Nintendo echter prima, ondanks dat het concurrenten zijn.

"De samenwerking met Nintendo verloopt prima", zo laat Xbox-baas Phil Spencer op Twitter weten. "Het is fijn om te zien dat Minecraft het zo goed doet op Wii U en dat er aan Mario gerelateerde content voor verschijnt." Deze week werd er downloadbare content voor de Wii U-versie van Minecraft aangekondigd waardoor gamers met personages en blokken geïnspireerd door de Mario-reeks kunnen spelen.


Microsoft betaalde in 2014 bijna 2,2 miljard euro om Mojang en Minecraft in het bezit te krijgen. Het bedrijf liet meteen weten dat het niet van plan was de game van concurrerende consoles te verwijderen. De game is onder andere ook verkrijgbaar op PlayStation 3 en 4, pc en mobiele platformen, naast Xbox 360 en Xbox One.

De samenwerking tussen Nintendo en Microsoft heeft gamers doen speculeren dat er meer Microsoft-games naar Wii U kunnen komen. Een voorbeeld daarvan is Rare Replay, een verzameling Rare-games waarvan een aantal spellen oorspronkelijk ook op Nintendo-platforms zijn verschenen. Rare heeft dit echter ontkend: er zijn geen plannen om de game naar een Nintendo-platform te brengen.

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo 2DS krijgt prijsdaling in Noord-Amerika Winst Konami omhoog na focus op mobiel
4

Reacties op: Microsoft: 'Samenwerking Nintendo verloopt prima' voor Minecraft

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 11 mei 2016 15:34
  Het is zo op het eerste gezicht zeker een opvallende samenwerking. Maar als ik verder kijk, dan snap ik wel waarom Microsoft dit helemaal niet erg vind.

  Als je als eigenaar van een populair spel anderen kunt laten betalen (deze deal was vast en zeker geen liefdadigheid) dan snap ik wel waarom men de rechten niet naar zich toe haalt. Je verontwaardigd daarmee alleen maar de menigte die dit spel zo graag spelen.

  Nu gebeurd juist het tegenovergestelde. Microsoft toont hiermee aan dat ze moedwillig gamers wilt laten zien wat Mojang's spelwereld allemaal te bieden heeft, ook al wisten gamers dat natuurlijk al lang.

  Nintendo is een ontwikkelaar die van wanten weet, en heel goed de passie kan uitstralen voor haar zo geliefde franchises.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 11 mei 2016 16:42
  @XtraLinkUK lijkt mij dat Microsoft gewoon betaald heeft om Mario te mogen gebruiken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 11 mei 2016 16:03
  Past in de strategie van Microsoft. Alles uitbrengen op alle platformen. Op de pc zijn ze de laatste jaren een erg goede weg ingeslagen (vooral op server/Azure gebied). Sowieso is de toekomst 1 platform, en niet het versplinterde zoals nu. De hardware is tegenwoordig al nagenoeg gelijk, dan blijft alleen de software over.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheRussian

  • 12 mei 2016 10:32
  Uitkijken voor je het weet koopt microsoft Nintendo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.