Nieuws
The Initiative

Microsoft opent nieuwe studio The Initiative

Koopt ook vier studio's

Geschreven door Gijs Scheltens op
Microsoft heeft een nieuwe studio geopend: The Initiative. Aan het roer staat voormalig Crystal Dynamics-hoofd Darrell Gallagher. Daarnaast heeft het bedrijf vier andere ontwikkelaars opgekocht.

Wat The Initiative gaat maken, is nog niet bekend. Crystal Dynamics stamt al uit 1992, maar staat tegenwoordig vooral bekend om de Tomb Raider-reboots. Darrell Gallagher verliet de studio in 2015.

De studio's die Microsoft heeft opgekocht zijn Undead Labs (State of Decay), Playground Games (Forza), Ninja Theory (Hellblade) en Compulsion Games (We Happy Few). Phil Spencer van Microsoft geeft aan dat het meer wil investeren in bestaande franchises en tegelijk nieuwe franchises wil bouwen.

We Happy Few

Tevens maakt Microsoft bekend dat We Happy Few nu uitgegeven wordt door Gearbox. Het bedrijf toonde een nieuwe verhaaltrailer. De game komt op 10 augustus uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Division 2 verschijnt 15 maart 2019 Bekijk hier om 05:00 uur de Devolver Digital-persconferentie vanaf E3 2018
1

Reacties op: Microsoft opent nieuwe studio The Initiative

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  poklaan

  • 10 juni 2018 23:24
  Goed dat Microsoft nu meer studio's heeft, maar op papier veranderen deze studio's niet zo extreem veel aan het aantal games. The Initiative is natuurlijk een nieuwe studio, wat meer games betekend maar Undead Labs en Playground Games hadden al een partnership met Microsoft, nu zijn ze dus officieel van Microsoft, maar aan het aantal games veranderd dus niks. Wel goed om te horen dat Playground Games een tweede studio, die als we de geruchten mogen geloven Fable overneemt, gaat/heeft geopend. En Ninja Theory en Compulsion Games, die aankopen betekenen dat hun games niet meer op PS4 (en Switch) zullen uitkomen, daar heb je dus eigenlijk alleen maar verliezers.

  Ik had liever gewoon 3 á 4 gloednieuwe studio's zoals The Initiative gezien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.