'Microsoft op zoek naar senior manager voor Xbox Live-shows' | Gamer.nl

'Microsoft op zoek naar senior manager voor Xbox Live-shows' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Marc Graboff, die binnenkort zijn rol als directeur van bedrijfsvoering bij NBC Entertainment naast zich neerlegt en Jeff Gaspin, voormalig bestuursvoorzitter van NBC Universal TV Entertainment, zouden zijn benaderd door Microsoft om unieke tv-shows te maken, exclusief voor Xbox Live. Dit zou een nieuwe stap zijn in Microsofts strategie om van de Xbox 360 het centrale entertainmentapparaat in de woonkamer te maken.

Bij de lancering van het apparaat was het bijna exclusief een spelcomputer waarop ook dvd-films afgespeeld konden worden. Inmiddels is het ook mogelijk om films te huren via Microsofts eigen Zune-bibliotheek of, in de Verenigde Staten, via streaming-dienst Netflix. Bovendien gaat Microsoft een televisiedienst leveren met content van bijna veertig televisie- en entertainmentaanbieders. Momenteel zijn er nog geen plannen om deze dienst ook buiten de VS aan te bieden. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou