Nieuws
xbox

Microsoft onderzoekt hardware-reparaties door consumenten

Sluit overeenkomst met 'right-to-repair'-beweging

Geschreven door Jacco Peek op
Microsoft onderzoekt de voordelen van het buiten officiële wegen om repareren van hardware.

Dat meldt het platform Grist (via VGC). Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met non-profitorganisatie As You Sow om de 'sociale en ecologische voordelen van eenvoudigere reparaties' te onderzoeken.

Daarmee doelt de organisatie op het beter beschikbaar maken van onderdelen voor en informatie over hardware, waaronder Xbox-consoles. Mogelijk leiden beide op de lange termijn tot minder CO2-uitstoot.

Microsoft geeft aan een onafhankelijke consultant in te huren om de mogelijke effecten te onderzoeken. Vanaf maart 2022 zal een samenvatting van de resultaten worden gepubliceerd. Mocht het resultaat positief zijn, dan belooft het bedrijf nieuwe onderdelen en documentatie beschikbaar te stellen.

Daarmee zou Microsoft de eerste grote Amerikaanse techfabrikant zijn die het zelf repareren van actief producten faciliteert. 

Dit artikel delen:

Lees meer

'Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition krijgt fysieke versie in december' Apple gaat in hoger beroep tegen uitspraak rondom Epic Games
2

Reacties op: Microsoft onderzoekt hardware-reparaties door consumenten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 11 oktober 2021 15:47
  "Daarmee zou Microsoft de eerste grote Amerikaanse techfabrikant zijn die het zelf repareren van actief producten faciliteert. "

  … in de 21e eeuw. Denk maar niet dat meneer Microsoft mooi weer kan gaan spelen met iets wat in de 20e eeuw gewoon de norm was - je kon je spullen laten repareren bij derden want er werden gewoon standaard onderdelen gebruikt. … en batterijen werden niet vastgelijmd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 11 oktober 2021 15:57
  @gimbal2 maar dat doet toch zowat elk groot tech bedrijf. Volg een gozer op YouTube die tesla helemaal maakt die door tesla zijn afgeschreven en hij maakt ze zowat fabriek nieuw maar dan blockt tesla ze van het fast charging network van ze.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.