Microsoft meent dat PlayStation-exclusives van hogere kwaliteit zijn

Microsoft meent dat PlayStation-exclusives van hogere kwaliteit zijn

Microsoft meldt dat exclusieve PlayStation-games niet alleen talrijker zijn dan op Xbox-consoles, maar ook van hogere kwaliteit zijn.

Dat meldt het bedrijf in een statement als reactie op het onderzoek van de Competition and Markets Authority (CMA) naar de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft. Laatstgenoemde bedrijf legt hierin uit hoe Sony op dit moment de dominante positie binnen de game-industrie bekleedt.

"Er zijn meer dan 280 exclusieve first- en third-party games uitgekomen op PlayStation in 2021 - bijna vijf keer zoveel als op Xbox." Verderop in het statement claimt het bedrijf: "Sony heeft meer exclusieve games dan Microsoft, velen die van hogere kwaliteit zijn."

Ook Nintendo ontkomt niet aan de vergelijking: "Zowel Sony's als Nintendo's exclusieve first-party games behoren tot de bestverkochte games in Europa en wereldwijd." Daarbij zouden er volgens Microsoft meer volwassen games op de Switch verkrijgbaar zijn dan op Xbox: "De CMA heeft de Switch onjuist beschreven als een familieconsole. Dat negeert het feit dat er meer volwassen games op de Switch beschikbaar zijn en gemarket worden."

Volgens Microsoft heeft Sony daarnaast deals met diverse third-party-uitgevers gemaakt om games niet op Xbox uit te geven. Als voorbeelden worden Final Fantasy 7 Remake, Bloodborne, Final Fantasy 16 en de Silent Hill 2-remake genoemd.

Daarbij wordt gerefereerd naar de mogelijkheid dat Call of Duty in de toekomt exclusief op Xbox uitkomt en wat dit voor Sony zou betekenen: "Het is ongeloofwaardig dat Sony, het consolebedrijf met een leidende positie, in de problemen raakt doordat het geen toegang meer heeft tot één franchise."

De CMA is eerder dit najaar een nieuwe fase van diens onderzoek naar de mogelijke overname van Activision Blizzard gestart. Als onderdeel van deze tweede fase gaat de Britse waakhond ook langs bij de betrokken bedrijven en vraagt het meningen van het publiek. Eerder deze week claimde de Financial Times nog dat Microsoft een deal aan Sony voorlegde om Call of Duty nog minstens tien jaar op PlayStation-consoles uit te blijven brengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake Ik denk dat je er finaal naast zit!

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake je zit er zo naast, micro zegt dit omdat ze de deal er sneller door willen hebben. En wat ze zeggen klopt ook David jaffe bedenker van God of war zei laast nog op coldeastwood podcast, dat sony games van hogere kwaliteit is en noemde kleine dingen die Sony in hun games heeft en micro in gears 5 niet had, zeg maar puntjes op de i. Ik denk wel dat de deal langer duurt en dat het misschien in uk en us zelfs naar rechtbanken gaat.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake Van mij mag de deal op zich prima door gaan. Het probleem is alleen dat MS niet heel consistent is in hun verhalen en zich in de ene statement, zichzelf weer onderuit halen alsof ze een indie studio zijn, en de ander weer roepen hoeveel jaar, zolang er ps consoles of nu opeens met een 10 jarig contract komen. Ze proberen goodwill te creeeren op elke keer deze statements publiekelijk te maken. Sony zou gewoon verder hun mond moeten houden en Jim Ryan kan gewoon beter publiekelijk hier niks meer over zeggen en dit alleen binnen de vergader ruimtes houden, iets wat naar mijn mening Phil Spencer ook mag doen, want die kickt op interviews. Je zou je bijna afvragen of hij uberhaupt nog iets anders doet dan alleen maar interviews geven. Het is een wir war en de media dikt het ook erg aan natuurlijk. Zo'n overname is nog nooit voorgekomen in de game industrie dus de media vindt dit heerlijk. Elke poep en scheet moet een artikel over komen, en iedere scheet wordt ook wel her en der uit zijn context gerukt. Net als Destiny, CoD lekker multiplatform laten en dan is het niet echt een probleem. Los daarvan, hoop ik dat MS wel creativer gaat worden en net als Sony investeert in jonge studio's om ze te laten groeien. Het opkopen van grote namen is naar mijn mening juist alleen maar anti-competative en daar zit de industrie niet op te wachten.

0

@Liquidshake Ingrijpen? Een onderzoek bij zulke overnames is heel normaal, dat betekend niet automatisch dat er wordt ingegrepen. Ingrijpen heeft een lading dat er wat fout is of lijkt te gaan, dat is hier helemaal nog niet uitgesproken.

0

Ik vind dit eerlijk gezegd veel bizarder.. www.videogameschronicle.com/news/sony-claims-microsofts-true-strategy-is-to-make-playstation-like-nintendo/ Wat is dat nou toch weer!? PS zit echt in nauw lijkt wel!

0

@Iconic Sony speelt Calimero

0

@Ziminar Heel raar dit allemaal!

0
test

@Iconic toch wel Grappig dat sony blijft zeggen micro kan men weg halen bij ps, ja daarom investeren ze in xbox en dat ze prijs omhoog kunnen doen als ze straks genoeg leden hebben iets wat Sony dus pas Gedaan heeft. Maar waarom deze deal niet door zou mogen gaan is als micro monopolie positie krijgt.

0

@hulstpower Ik denk dat de deal uiteindelijk gewoon doorgaat.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake Sony heeft Bungie toch bv. ook in handen.

0

Aanbevolen voor jou