Microsoft maakt Xbox-consoles toegankelijker

Microsoft maakt Xbox-consoles toegankelijker

Microsoft heeft aangekondigd aan een reeks toegankelijkheidsopties voor Xbox-consoles te werken.

Dat deed het bedrijf tijdens een veertig minuten durende Xbox Accessibility Showcase, die hieronder in zijn geheel te zien is. 

Zo moet elke game op de Microsoft Store op Xbox een nieuw toegankelijkheidspaneel krijgen, waarop getoond wordt wat voor toegankelijkheidsopties elk spel heeft. Er zijn twintig verschillende tags die dit aangeven, waaronder ingesproken menu-opties en games die met één analoge stick gespeeld kunnen worden. Een groep gamers genaamd de Xbox Accessibility Insiders League heeft nu al toegang tot de tags en is bezig met de implementatie ervan. De komende maanden moeten de tags op de Xbox-app op pc, de Xbox Game Pass-apps en op Xbox.com toegevoegd worden.

Op de Microsoft Store op Xbox komt ook een nieuwe toegankelijkheidspagina waarin games die hier in uitblinken worden uitgelicht. Verder komen er snel in en uit te schakelen instellingen die beschikbaar zijn zonder een game of app uit te gaan. Ook komen er kleurenfilters op Xbox Series X en S, waarmee mensen die kleurenblind zijn beter kunnen zien wat zich in games afspeelt.

Eerder werd ook al een nachtmodus voor Xbox-consoles aangekondigd. Ook dit werd nog eens behandeld in de presentatie. Mensen die geen tijd hebben om heel de presentatie te bekijken, kunnen ook een blogpost van Microsoft doornemen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het begon met de controller paar jaar terug en nu dit er bij. Vind dit heel tof van micro dat ze hier tijd en moeite in stoppen voor deze doelgroep. Hopelijk volgt nintendo en Sony ook.

0

Dik respect voor Microsoft voor dit soort acties. Je ziet steeds vaker terug in games (neem Spider-Man en Psychonauts 2 bijvoorbeeld) waarin rekening wordt gehouden met kleurenblindheid, laat reactie vermogen, etcetera, wat een enorm goede ontwikkeling is. Microsoft neemt het wat mij betreft net dat stapje verder, wat gamen daadwerkelijk voor iedereen toegankelijk maakt.

0

Aanbevolen voor jou