Microsoft maakt cloudgaming vloeiender door acties te voorspellen | Gamer.nl

Microsoft maakt cloudgaming vloeiender door acties te voorspellen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Bij cloudgaming worden spellen niet gespeeld vanaf een console of computer, maar door een krachtige server. De speler stuurt slechts de besturing door, de server verwerkt de handelingen en stuurt de videobeelden terug naar de gebruiker.

Het voordeel van cloudgaming is dat er geen nieuwe hardware hoeft te worden gekocht, want de rekenkracht vindt ergens anders plaats. Het nadeel is dat er soms een behoorlijke vertraging kan oplopen bij het spelen van een spel via de cloud. Beelden van een computerspel kunnen niet gebufferd worden zoals bij films, omdat het beeld afhankelijk is van de acties van de speler.

Microsoft denkt nu een oplo ing te hebben gevonden voor dat probleem. Met de nieuwe technologie DeLorean - een knipoog naar de jarentachtigfilm Back to the Future - worden de acties van de spelers voorspeld op basis van acties van mensen die het spel al eerder speelden. Zo kan de server dus inschatten welke beelden het waarschijnlijk moet verzenden naar de speler.

Uit tests van Microsoft blijkt dat bij gebruik van de technologie, spelers van Doom 3 en Fable 3 geen verschil ondervonden tu en de cloudversie met een vertraging van 250 milliseconden en een normale versie van het spel waar wel een (spel-)computer wordt gebruikt. Nadeel is wel dat voor het gebruik van Microsofts nieuwe technologie 1,5 tot 4,5 meer bandbreedte nodig is dan bij het spelen van normale cloudgames.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou