'Microsoft komt met Xbox Live-applicaties voor iOS en Android' | Gamer.nl

'Microsoft komt met Xbox Live-applicaties voor iOS en Android' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Windows Phone 7 is op dit moment de engie mobiele telefoon met een applicatie voor Xbox Live. De ontwikkelaar zegt dat Microsoft het hier niet bij gaat laten, omdat ze dan de rest van de markt voor portable gaming op iOS en Android praktisch overhandigen aan rivalen, zoals Sony's PlayStation Network. "Xbox is één van onze klanten. Het bestaat gewoon niet dat ze de andere mobiele platformen gaan negeren", vertelt de ontwikkelaar tegenover Busine Insider. 

Vacature

Geruchten over deze applicaties deden al de ronde toen LiveSide.net vorige week een vacature vond op de website van Microsoft. De vacature was bestemd voor ontwikkelaars met ervaring op het gebied van iOS en Android. "Als het team dat zich binnen Interactive Entertainment Busine richt op mobiele ervaringen, werken wij samen met het consolesoftwareteam en het Xbox Live services-team om de meest actuele en grote game-ervaring naar mobiele apparaten te brengen. Hierbij horen ook Windows Phone, iOS en andere platformen", meldde de vacature.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou