Microsoft Hololens heeft accuduur van 5,5 uur | Gamer.nl

Microsoft Hololens heeft accuduur van 5,5 uur | Gamer.nl

Augmentedrealitybril Microsoft Hololens heeft een accuduur tot 5,5 uur. Bij zwaar werk gaat de batterij twee uur mee.

Microsoft-evangelist Bruce Harris gaat in een inmiddels verwijderde Youtube-video in op details van de Hololens. Gebruikers van forum Reddit zette de details onder elkaar voordat de video offline ging. Zo gaat Harris in op de batterijduur van de Hololens. Die zou maximaal 5,5 uur zijn, bij zwaar gebruik gaat de bril zo'n 2 tot 2,5 uur mee.

Ook het blikveld dat de Hololens met projecties vult wordt behandeld. Voor de gebruiker zouden beelden eruit zien als een transparant 15 inch scherm dat op een armlengte afstand van het gezicht wordt gehouden.

Ook zei Harris dat twee of meer Hololensen aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kunnen meerdere mensen hetzelfde hologram bekijken. Eerder zei Microsoft al dat de consumentenversie van de Hololens niet "merkbaar" zal afwijken van de ontwikkelaarsversie waar Harris zijn uitspraken over doet.

Hololens onderscheidt zich als augmentedrealitybril van virtualrealitybrillen door het gebruik van een transparant scherm. Daardoor worden beelden voor de gebruiker binnen de echte wereld geprojecteerd, bijvoorbeeld op muren en tafels. De eerste ontwikkelaarsmodellen gaan de komende maanden in de verkoop, voor een prijs van 3000 dollar.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou