Microsoft heeft nog niet met Bobby Kotick over toekomstige rol binnen Activision gepraat

Microsoft heeft nog niet met Bobby Kotick over toekomstige rol binnen Activision gepraat

Microsoft heeft nog geen discussies gehad met Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick over zijn toekomstige rol binnen het bedrijf.

Dat blijkt uit een aanpassing in het bij de overheid ingediende document omtrent de overname van Activision Blizzard door Microsoft, zo achterhaalde journalist Stephen Totilo. De bedrijven zijn op dit moment bezig met goedkeuring voor deze overname te verkrijgen. Volgens de beschrijving hebben er nog voor de aankondiging van de overname, noch daarna, gesprekken tussen Microsoft en Kotick plaatsgevonden.

Toen aangekondigd werd dat Microsoft van plan is Activision Blizzard over te nemen, werd gemeld dat Kotick in ieder geval tot de overname CEO blijft. Wat zijn rol daarna wordt is echter niet bekend. Dit was het statement wat toen naar buiten werd gebracht: "Bobby Kotick blijft CEO van Activision Blizzard, en hij en zijn team blijven zich richten op het versterken van de bedrijfscultuur en het versnellen van de zakelijke activiteiten. Zodra de deal rond is, zal Activision Blizzard zich verantwoorden aan Microsoft Gaming-CEO Phil Spencer."

Activision Blizzard ligt sinds vorig jaar onder vuur vanwege aanhoudend giftig en seksueel intimiderend gedrag op de werkvloer. Kotick zou volgens reportages jarenlang hebben geweten van de situatie en onvoldoende hebben gedaan om daar verandering in aan te brengen. Ook zou hij met voorkennis hebben gehandeld in aandelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat betekent dat er geen deal is gemaakt omtrent zijn rol en dat hij er hopelijk meteen uitgeknikkerd wordt straks

0
test

Volgens mij mag microsoft dat ook helemaal nog niet, dit was met zenimax deal zo, dus zal nu ook wel zijn, tot de deal rond is kunnen ze niks zeggen.

0

Aanbevolen voor jou