Nieuws
Activision Blizzard

Microsoft heeft nog niet met Bobby Kotick over toekomstige rol binnen Activision gepraat

Blijft de CEO na de overname of vertrekt hij?

Geschreven door Michel Musters op
Microsoft heeft nog geen discussies gehad met Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick over zijn toekomstige rol binnen het bedrijf.

Dat blijkt uit een aanpassing in het bij de overheid ingediende document omtrent de overname van Activision Blizzard door Microsoft, zo achterhaalde journalist Stephen Totilo. De bedrijven zijn op dit moment bezig met goedkeuring voor deze overname te verkrijgen. Volgens de beschrijving hebben er nog voor de aankondiging van de overname, noch daarna, gesprekken tussen Microsoft en Kotick plaatsgevonden.

Toen aangekondigd werd dat Microsoft van plan is Activision Blizzard over te nemen, werd gemeld dat Kotick in ieder geval tot de overname CEO blijft. Wat zijn rol daarna wordt is echter niet bekend. Dit was het statement wat toen naar buiten werd gebracht: "Bobby Kotick blijft CEO van Activision Blizzard, en hij en zijn team blijven zich richten op het versterken van de bedrijfscultuur en het versnellen van de zakelijke activiteiten. Zodra de deal rond is, zal Activision Blizzard zich verantwoorden aan Microsoft Gaming-CEO Phil Spencer."

Activision Blizzard ligt sinds vorig jaar onder vuur vanwege aanhoudend giftig en seksueel intimiderend gedrag op de werkvloer. Kotick zou volgens reportages jarenlang hebben geweten van de situatie en onvoldoende hebben gedaan om daar verandering in aan te brengen. Ook zou hij met voorkennis hebben gehandeld in aandelen.

Dit artikel delen:

Lees meer

El Shaddai: Ascension of the Metatron komt naar Switch The Elder Scrolls Online tijdelijk gratis speelbaar op pc en consoles
3

Reacties op: Microsoft heeft nog niet met Bobby Kotick over toekomstige rol binnen Activision gepraat

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Ziminar

  • 18 april 2022 18:03
  Dat betekent dat er geen deal is gemaakt omtrent zijn rol en dat hij er hopelijk meteen uitgeknikkerd wordt straks

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 18 april 2022 19:07
  Volgens mij mag microsoft dat ook helemaal nog niet, dit was met zenimax deal zo, dus zal nu ook wel zijn, tot de deal rond is kunnen ze niks zeggen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bluebarret

  • 20 april 2022 13:17
  We weten allemaal dat Microsoft geen behoefte heeft aan zulke giftige mensen. Kotick is zo een persoon waaraan je kan zien dat het gewoon een naar persoon is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.