Na het nieuwsbericht dat Microsoft voorgoed de deuren van Ensemble Studios sluit, moest er toch het een en ander verduidelijkt worden. In een interview met Edge laat vice-president van interactive entertainment Shane Kim weten nog steeds vertrouwen in het PC platform en de medewerkers van Ensemble Studios te hebben.

De reden dat de beslissing zo vroeg bekend werd gemaakt, lag vooral in het feit dat Microsoft de jongens en meiden van Ensemble Studios zoveel mogelijk wil helpen met de overgang. Een deel van die overgang is het oprichten van een nieuwe studio door enkele medewerkers van Ensemble Studios. "Een onafhankelijke studio welteverstaan, maar waar Microsoft wel een langdurige relatie mee onderhoudt", aldus Kim. De studio zal zich overigens ook bezig houden met de post-release ondersteuning van Halo Wars.

Een ander groot probleem was het verdwijnen van de Age of Empires-serie na het sluiten van Ensemble Studios. Maar ook daar had Kim een antwoord op:"Microsoft zal nog steeds de eigenaar van Age of Empires blijven, we verliezen dus niks. We zijn zelfs uitermate blij met deze succesvolle franchise. De wereld van het 'Windows' gamen is constant aan het evolueren en we geloven in de toekomst van PC gaming."

We hoeven ons dus geen zorgen te maken over de toekomst van het talent bij Ensemble Studios en de voortzetting van de Age of Empires-reeks. En dat maakt onze dag weer goed.

Het complete interview is hier te lezen.