Tijdens de Game Developers Conference op 20 februari zal Microsoft's Schappert tonen wat ontwikkelaars in petto hebben voor de Xbox 360 in 2008. De nadruk zal echter liggen op een mogelijke revolutie op het gebied van videogames: YouTube voor games.

Tijdens de conferentie zal Microsoft dieper in gaan op Microsoft's pogingen game-ontwikkeling te democratiseren via Xbox Live en XNA-ontwikkeling. Microsoft is al een tijd aan het preken over hoe ze in de toekomst een platform voor zich zien waar ontwikkelaars van alle niveaus hun games op kwijt kunnen, een "YouTube" voor games.

Satchell heeft al eerder toegegeven dat men bij Microsoft druk bezig is met een dergelijke ontwikkeling die begin 2008 uit de doeken zou moeten worden gedaan. De GDC is daar natuurlijk een uitgelezen kans voor. Satchell: "De Xbox 360 zal nog steeds triple-A games krijgen. We zullen nog steeds Xbox LIVE Arcade games hebben. Maar daarnaast willen we een 'community arcade' idee ernaast." Als je kijkt naar hoe ver Microsoft is gekomen met online gaming op consoles, maken ze zeker een kans van slagen bij een ambitieus project als deze. Nog een maand geduld.