Nieuws

Microsoft: 'Er komt nog een console na Xbox One'

Phil Spencer ziet toekomst voor het Xbox-merk

Geschreven door Michel Musters op

Phil Spencer van Microsoft's Xbox-divisie verwacht dat er na de Xbox One een nieuwe console van Microsoft verschijnt. "Onze beste consumenten zijn Xbox-consumenten en we willen ze graag blijven boeien met Xbox One en al het andere dat we misschien in de toekomst doen."

Spencer spreekt dit uit omdat er wellicht twijfel over het Xbox-merk kan bestaan. Zo is Windows 10 tegenwoordig ook het besturingssysteem van Xbox One en komen veel XOne-exclusives ook naar pc. Dit betekent volgens Spencer echter niet dat Microsoft geen heil meer in consoles ziet.

"Ik hou van de console-ervaring. Het is de kern waar Xbox om draait en Xbox is het meest belangrijke game-apparaat binnen het bedrijf. Daar is geen twijfel over mogelijk."

Tegelijk is het voor Microsoft belangrijk om alle andere Microsoft-gebruikers tevreden te houden via Windows, Skype en telefoons. "We denken altijd na over hoe we alle consumenten net zo tevreden houden als de Xbox-fans. Ik verwacht zeker nog een console van ons."

Bron: The Verge

Dit artikel delen:

Lees meer

De favorieten van de redactie: Life is Strange Een uitgebreide blik op Gravity Rush Remastered
55

Reacties op: Microsoft: 'Er komt nog een console na Xbox One'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  gebakkenei

  • 11 december 2015 14:40
  Na de flater(s) bij de lancering van de xbone kan men idd wel stellen dat de beste microsoftconsumenten de huidige xbox bezitters zijn… Ik hoop dat de volgende xbox weer in het belang van de fans is

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Perfection

  • 11 december 2015 15:02
  null

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  incarnatus

  • 11 december 2015 15:07
  @Perfection

  druk op F5.
  Helpt bij mij altijd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sabor

  • 11 december 2015 17:25
  @incarnatus

  Klopt, maar die bug mag nu al wel weer verholpen zijn zou je zeggen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  BertThaBest

  • 13 december 2015 16:47
  @Sabor inderdaad, vreselijk irritant

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 11 december 2015 15:05
  Ik ga het hopen dat er een volgende komt, daarnaast is Live een aardige opbrengst aan inkomsten alleen dus denk niet dat ze volledig overstappen op PC, mede om het feit dat een hoop mensen een PC gewoon niet kunnen betalen dus is de console de betere oplossing.

  Weet van mezelf dat als er een X2 komt dat het weer een instant buy wordt, ik ben gewoon zeer zeer tevreden over de console maar goed ik ben dat ook over de PS4 ook al game ik meer op de X1.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 11 december 2015 15:18
  Moeten we hier niet met "You don't say" reageren?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Exalian

  • 11 december 2015 17:11
  @MelvinChowder Nee, we moeten vanaf nu gaan zeggen "Ik koop geen XOne meer want er is een nieuwe op komst! XOne is dood!!".

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • FrankMVenlo

  • 11 december 2015 15:23
  Ik hoop serieus dat de consoles ooit eens een stille dood sterven. Argument van lekker op de bank hangen en gamen gaat allang niet meer op na bv Steam dingetje waarmee je dat ook met pc's games kan doen ( naar tv streamen )

  Hoofdreden dat ik het hoop is dat games op de pc en in het speciaal met betrekking tot de framerate en graphics enorm te lijden hebben van het bestaan van de consoles.
  Er word ontwikkeld voor de console en DAARNA komt pas de PC, merendeel van de AAA titels die uitkomen hebben problemen met framerate hierom.
  Ik noem:
  Arkham Knight
  Just Cause 3
  Fallout 4
  SW Battlefront
  etc etc etc etc

  Ik heb zelf een PS3 en PS4 maar ik hoop toch dat console gaming het gaat verliezen van PC gaming.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • toeterbaas198219

  • 11 december 2015 15:26
  @FrankMVenlo

  Geen last hier maar ik hoop zelf niet dat consoles de pot op kunnen.
  De kinderen vinden de wiiu geweldig , Denk ook aan kinderen.

  Ik speel zelf op mijn hardcore pc en ja die is velen malen vetter als een console

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 11 december 2015 15:52
  @FrankMVenlo
  Hoe kom je er bij dat battlefront framerate problemen op de pc heeft?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geert1

  • 11 december 2015 15:54
  @FrankMVenlo Ik ben het met je eens. Het bestaansrecht van consoles is geslonken naar bijna nul. Natuurlijk zijn er zeker nog liefhebbers van consoles boven PC, maar de argumenten voor die voorkeur zijn grotendeels verouderd. Alle oude nadelen van de PC hebben de consoles tegenwoordig ook, en alle oude voordelen van consoles heeft de PC tegenwoordig ook. Zelfs qua prijs is de console zeker niet altijd in het voordeel (wel qua aanschaf, maar niet over de hele looptijd vanwege hogere gameprijzen en online abonnement).

  Daarnaast jouw argument dat consoles de ontwikkeling van games verslechteren, en het houdt ook de technische vooruitgang in games tegen (want consoles staan steeds 5+ jaar stil en hebben beperkte rekenkracht t.o.v. PC).

  De enige reden waarom ik nog op een console speel, is de aanwezigheid van exclusives. Maar er zijn steeds minder exclusives, want ook de industrie ziet dat er veel meer geld te verdienen is door multiplatform te gaan. Het enige echte voordeel van exclusives is dat ze vaak wat strakker geprogrammeerd zijn voor dat ene systeem. Maar dat voordeel kunnen we ook behouden door gewoon een punt te zetten achter consoles en alles op de PC te doen.

  Dit topic zal wel weer vervallen in een achterlijke platformoorlog, maar ik zie eigenlijk alleen maar voordelen in het overstappen op alleen de PC als platform voor core gaming:

  - Alle games beschikbaar op één platform, dus vrije keuze na aanschaf van slechts één apparaat.
  - Gezamenlijke multiplayer met alle spelers.
  - Ontwikkelaars hoeven alleen nog om de PC te denken, wat technisch betere games oplevert en ook nog 's goedkoper is om te ontwikkelen.
  - Backwards compatibility is automatisch geregeld.
  - Vrije keuze uit muis + toetsenbord, controller, motion controller, VR en alle andere vormen van invoer. Ontwikkelaars kiezen welke ze ondersteunen per game.
  - Iedereen kiest z'n eigen prijs: Een PC van €300 of van €3000, ieder z'n ding. En upgraden kan per onderdeel zo vaak of zo weinig als je zelf wilt.
  - Enz.

  @toeterblaas boven mij: op de PC zouden ook gewoon Nintendo-games gespeeld kunnen worden als Nintendo daartoe zou besluiten, en er zouden ook eenvoudig PC-versies van die controllers uit kunnen komen. Er is niets dat op de consoles kan, wat op de PC's niet kan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 11 december 2015 16:30
  @geert1
  Aardig overdreven om te stellen dat de consoles geen bestaansrecht meer hebben. Het is gewoon erg kortzichtig vooral.

  Zal voor het gemak even uitleggen waarom:

  - Een goede game PC is gewoon te duur, de prijs weegt niet voor iedereen op tegen de graphics die je ervoor terug krijgt. Verder noem je bij de console de abonnementskosten en hoge gameprijzen. Games op de PC zijn maar een tientje goedkoper. En in je PC moet je elk jaar zowat een nieuwe GraKa stoppen van een paar honderd euro als je games op een acceptabele kwaliteit wilt spelen. Moet deze GraKa wel goed aansluiten bij je moederbord (die verouderd kan zijn) en je moet toevallig ook nog eens genoeg RAM hebben. Dit argument slaat dus nergens op en veeg ik bij deze van tafel.

  - De KRACHT van de consoles is dat iedereen dezelfde hardware gebruikt, en de games dus bij IEDEREEN ALTIJD WERKEN. Dit is bij de PC TOTAAL NIET het geval. Je hebt gewoon een grote variatie aan GraKa's, moederboorden, besturingssystemen etc.

  - Een kind geef je eerder een console dan een PC om op te gamen. Want op de PC heeft het kind ook toegang tot internet waar hele enge dingen gebeuren. Dus denk ook aan andere doelgroepen dan je eigen persoontje. Het kind kan vervolgens zijn huiswerk op de PC/laptop van zijn ouders maken die dan een oogje in het zeil kunnen houden.

  - Begrijp me niet verkeerd. Ik wil best met de meest prachtige graphics mijn games op een PC willen spelen met een PS4 controller. Maar ik wil ook gewoon lekker op de bank FIFA spelen met mijn maten op een groot formaat TV. Met een paar gasten achter je PC zitten is toch beetje lame…

  Het is gewoon een luie keus van de ontwikkelaars om de consoleversie te porten naar de PC, want qua rekenkracht valt er veel meer uit te halen zoals je zelf zegt. Ze willen het verschil niet groot maken tussen consoles en de PC, want ze gunnen iedereen dezelfde game ervaring bij zijn of haar game.

  Conclusie: de consoles houden de ontwikkelingen van de games op de PC niet tegen. Dat doen de ontwikkelaars. Ze kunnen er ook voor kiezen om een game helemaal op te zetten voor de PC en de consoles een uitgeklede versie geven (beetje het PS4 vs PS3 verhaal). Maar als jij een insane goede game maakt met fantastische graphics, dan kan maar 10% van alle PC bezitters de game spelen zoals deze bedoeld is, want niet iedereen heeft dezelfde hardware in zijn kast zitten. Dus ga niet zielig doen met je consoles hebben geen bestaansrecht en kijk mij eens de hardcore PC gamer uithangen. Ze verdienen het om naast elkaar te bestaan, dat wijzen de verkoopcijfers ook wel uit!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -RMW-

  • 11 december 2015 16:52
  @garciagarcia

  Over je laatste alinea: reken maar dat het puur een kwestie van geld is waarom er in beginsel ontwikkeld wordt voor de consoles. Het grote geld zit daar dus waarom erg veel geld steken in optimaliseren voor de zeer krachtige PC? (waarvan het tevens nog maar de vraag is hoeveel mensen die op het geheel daadwerkelijk bezitten).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • toeterbaas198219

  • 11 december 2015 22:49
  @garciagarcia games zijn niet een 10tje goedkoper.
  Sterker nog mad max was maar 12 euro toen die uitkwam ( kinguin / g2a)
  De games zijn vaak 30 euro goedkoper

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Phobia

  • 11 december 2015 16:34
  @geert1
  Op elk punt heb je gelijk.
  Maar toch heb ik 0,0 interesse in PC gamen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jimwa

  • 11 december 2015 17:13
  @geert1
  Je kunt het ook omdraaien.
  Als je niet je werk doet op een pc is een pc overbodig. Ik zie de pc juist bijna nergens meer in de huiskamer. Internetten kan prima op je telefoon of smart tv of iets dergelijks, ze kunnen consoles voor de hardcore gamers wat krachtiget maken. Waar heb je dan nog een pc voor nodig?

  Ik vind pc gamen echt helemaal niets, er is altijd wel wat vind ik, dan moet je weer upgraden. Dan loopt ie weer vast etc..
  Nee doe mij maar een console, die vind ik velen malen gebruiksvriendelijker.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • toeterbaas198219

  • 11 december 2015 22:52
  @jimwa Of je krijgt een Yled of een RROD…
  Loopt ie helemaal vast.

  Mijn dikke pc loopt nooit vast en met alles op ultra is gewoon veel beter als een console.
  De framerate is nooit gecapped op 60 maar gaat er ver over.
  Uit ervaring weet ik dat die framerate zeer belangrijk is.
  Doe daar een 144HZ gamemonitor bij en je raakt geen console meer aan

  Ja ik heb wel een ps4 maar ik gebruik hem amper

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 11 december 2015 17:23
  @geert1

  De vele miljoenen verkopen van console`s zeggen anders totaal iets anders dan wat jij zegt, het bewijst dat mensen eerder voor een console gaan dan voor een PC.
  Niet ieder mens heeft knaken om een GAME PC te kopen en de redenering van iedereen kiest ze eigen prijs ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan gezien je op een PC nu eenmaal niet kan gamen (en dan doel ik niet op facebook games), en op de console weer wel, terwijl een console dan hooguit (aanschaf) 3 a 400 euro is en dat ga je toch echt niet redden met een aanschaf van een game PC.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 11 december 2015 20:24
  Een PC van 600 euro gaat minstens 6 jaar mee. In die tijd betaal je 300 euro abo-kosten voor PSN of XBL. Bovendien kosten games voor de PC veel minder (meer dan een 10tje @garciagarcia, check de krankzinnige steam en gog sales maar eens). Dus het argument "PC is duurder" gaat totaal niet op. Problemen met hardware zijn er nauwelijks, maar helaas maken de developers er vaak een potje van (Batman anyone?). Plus er zijn meer PC-exclusives dan console-exclusives. Hele genre's zijn alleen op de PC te spelen.

  Desalniettemin is er zeker een bestaansrecht voor consoles, zolang ze genoeg exclusieve content hebben. Dat valt bij MS flink tegen (bijna alles komt ook op PC uit) en Sony heeft vooral plannen maar moet het eerst waarmaken. Nintendo is de positieve uitzondering en zou mijn eerste keuzes zijn om naast mijn PC te hebben staan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.