Microsoft coacht ontwikkelaars voor muis en toetsenbord op Xbox One | Gamer.nl

Microsoft coacht ontwikkelaars voor muis en toetsenbord op Xbox One | Gamer.nl

Microsoft gaat ontwikkelaars van Xbox One-titels helpen om muis en toetsenbord te implementeren.

Mike Ybarra, vice president van het Xbox-platform van Microsoft, geeft aan dat ondersteuning voor muis en toetsenbord voor Xbox One bedoeld is om Xbox One en pc als platformen te verenigen. Het bedrijf bevestigde tijdens een PAX West panel dit weekend nu al ontwikkelaars van Xbox One-titels te helpen bij het toevoegen van deze controls.

Ybarra voegt hieraan toe: "We laten veel aan de ontwikkelaars over wat betreft deze keuze. We sturen deze wel aan door ze te vertellen dat ze aan hun multiplayer pools moeten denken; als je een competitief spel hebt, willen mensen de keuze hebben een controller of toetsenbord en muis te gebruiken. Ook willen zij de keuze hebben alleen tegen mensen te spelen die met muis en keyboard spelen, of alleen controller".

"Dit betekent dat jullie binnenkort de eerste games zullen zien die toetsenbord en muis ondersteunen," laat de vice president weten, "ik kan niet zeggen wanneer dat precies zal zijn, maar het zal niet lang meer duren".

Tijdens de open bèta van Destiny 2 op pc ontstond veel onvrede door de aim-a ist voor gebruikers van een controller. Door deze keuzes voor spelers toe te voegen tegen wie zij het willen opnemen, zou dit grotendeels opgelost kunnen worden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou