Microsoft brengt Xbox Cloud Gaming naar iOS en Windows 10

Microsoft brengt Xbox Cloud Gaming naar iOS en Windows 10

Microsoft heeft Xbox Cloud Gaming breed beschikbaar gemaakt voor iOS- en Windows 10-gebruikers. Ook Xbox Game Pass Ultimate-abonnees kunnen de service nu in hun webbrowser gebruiken.

Dit kondigt Microsoft aan via Xbox Wire, waar ze vermelden dat Xbox Cloud Gaming nu beschikbaar is voor alle Xbox Game Pass Ultimate-gebruikers met Windows 10, telefoons of tablets van Apple, via browser. xCloud is momenteel beschikbaar in 22 verschillende landen, waaronder Nederland en België.

Ook maakte Microsoft in het bericht bekend dat xCloud voortaan gebruikmaakt van aangepaste Xbox Series X-hardware. Hier kwam vorige week al het een en ander over naar buiten, toen journalist Tom Warren ontdekte dat Yakuza: Like A Dragon en Rainbow Six Siege op xCloud profiteren van Xbox Series X-verbeteringen. Dankzij deze upgrade biedt Microsoft nu 1080p-streaming aan op 60 fps.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Gisteren even geprobeerd, maar wat een stotterfeest op IOS. geprobeerd met 4g telefoon, Wifi, 5g Wifi, verschillende wifi protocollen. Maar niets hielp. De potentie is reuze, maar toch nog maar even wachten tot IOS implementatie wat verder door ontwikkeld is.

0
test

@tyberium ligt niet zozeer aan IOS maar gewoon aan het feit dat streaming gaming gewoon k.u.t is in het algemeen met alle lag en visual artifacts... en het nooit van native gaming kan winnen.

0
test

@ali3n8tor met een s20 ultra en razor kiszi en 5g is het prima te doen.

0
test

@ali3n8tor Probeer het eens zou ik zeggen, ik heb echt nergens last van qua lag of artifacts en heb toch al redelijk wat shit gestreamed. Daarnaast zal ook helemaal niemand beweren dat de streaming ervaring beter zal zijn dan native gaming want dat kan gewoon niet. Het is in mijn optiek prima voor erbij of als je gewoonweg geen geld wil uitgeven aan gaming hardware.

0
test

@tyberium nergens last van op4g en 5g op Android, net nog even yakuza like a dragon geprobeert op 1080p en zag er mooi uit en speelde heerlijk af en toe een buffer moment maar was zelden, heb ook op browser gedaan op een desktop op werk maar daar was internet te langzaam en werkte het niet.

0
test

@tyberium Kan ook liggen aan het toestel dit doelt natuurlijk op recente modellen.

0

@tyberium Ik gebruik dit al een tijdje op een iPhone Xs en daarop werkt het prima.

0
test

@tyberium Wat voor telefoon gebruik je? Toen ik het vorig jaar voor het eerst op m'n android telefoon probeerde werkte het ook niet lekker, had ik constante disconnects en freezes. Heb het eerst in m'n network gezocht maar kreeg het niet goed, totdat ik de nieuwere telefoon van m'n vrouw probeerde waar het vlekkeloos op werkte. Nu al weer een tijdje een andere telefoon waar het echt super op werkt zowel met 4g, 5g als wifi, ook via de browser geen problemen ondervonden.

0

@FishSt1ck Iphone 7 plus met laatste firmware en ca. 80Mb/sec wifi, 18ms ping.

0
test

Geen problemen op iPhone 12

0

Aanbevolen voor jou