Nieuws

Microsoft brengt ‘mixed reality’ naar Xbox One en Scorpio

Speciale bril in samenwerking met Acer aangekondigd voor ontwikkelaars

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Op de Game Developers Conference in San Francisco heeft Microsoft bekendgemaakt dat het bedrijf ervaringen in ‘mixed reality’ in 2018 naar de Xbox One en Project Scorpio wil brengen.

Project Scorpio is de tweede en krachtigere versie van de huidige Xbox One-console. Het is nog niet bekend of de games en applicaties worden gespeeld en afgespeeld op de augmentedrealityheadset Microsoft HoloLens of een virtualrealitybril zoals de Oculus Rift.

Mixed reality is een term die wordt gebruikt wanneer virtual en augmented reality samenkomen. Het mengt als het ware de echte wereld met digitale informatie.

Daarnaast hebben Microsoft en fabrikant Acer een mixedrealitybril aangekondigd, genaamd de Acer Windows Mixed Reality Development Edition-headset. Dit is een specifieke bril voor ontwikkelaars, waarmee ze ervaringen in mixed reality kunnen ontwikkelen.

De bril beschikt over twee lcd-schermen met beide een schermresolutie van 1.440 bij 1.440 pixels. Het scherm ververst zichzelf met negentig beeldjes per seconden. Er is een koptelefoonaansluiting aanwezig, waardoor er ook een microfoon of koptelefoon op kan worden aangesloten. Opvallend is echter dat er maar één kabel aan zit die informatie verzendt via HDMI 2.0 (voor een scherm) en USB 3.0 (voor de data).

Het ziet er niet naar uit dat Microsoft en Acer deze bril op de consumentenmarkt zullen uitbrengen. In mei zal Microsoft meer bekendmaken over de plannen omtrent mixed reality tijdens het jaarlijkse evenement Build.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Switch eShop voor het eerst getoond PlayStation Plus-games van maart bekend
3

Reacties op: Microsoft brengt ‘mixed reality’ naar Xbox One en Scorpio

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Xymie

  • 2 maart 2017 07:37
  Phil Spencer gaf tijdens de GDC idd aan dat het naast Windows 10 en de HoloLens de "Experience" ergens in 2018 naar het Xbox platform zou komen.

  Ben wel benieuwd naar de headsets. HoloLens eind vorig jaar nog opgehad op een M$ event, heel gaaf, maar nog lang niet productie rijp. Vergeleken bij Oculus of PS VR lijk het gewoon nog niet helemaal af.
  En dan nu mbv een partner hardware gaan brengen om aan de ontwikkeling van mix reality te kunnen beginnen, om vervolgens te zeggen dat in 2018 de eerste "ervaringen" komen.

  Deze "ervaringen" zullen denk ik eerder wat techdemo's zijn, om meer ontwikkelaars warm te laten lopen (vandaar de aankondiging op Games Developers Conference) als echte releases, waar wij als gamers wat aan hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 2 maart 2017 15:43
  @Xymie HoloLens vergelijken met Oculus is echt appels met peren vergelijken want het zijn echt hele andere dingen.
  Staat ook letterlijk in het bovenstaand artikel…

  De bril waar het hier omgaat is een devkit-versie welke door ontwikkelaars gebruikt kan worden om content te ontwikkelen voor de Xbox. Microsoft levert hiermee dus een SDK en en bijbehorende hardware zodat ontwikkelaars applicatie kunnen gaan bouwen. Dat is het enige wat met deze partnership is gedaan.
  Er komen nog veel meer brillen van verschillende fabrikanten (HP, Dell, Lenovo en Asus) op de markt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 2 maart 2017 09:26
  Ik heb een Hololens naast me liggen. Wat een vet apparaat! Omgeving tracing werkt perfect. Met haarscherpe hologrammen. Gamen zie ik mezelf niet doen op een vr/ar bril. Hoewel roboraid wel erg goed werkt…

  Duidelijk is dat AR/ mixed reality de toekomst is, de vraag is hoelang het nog duurt. Ms is goed bezig op dit gebied

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.