Microsoft bereid om Activision-overname in rechtbank te verdedigen

Microsoft bereid om Activision-overname in rechtbank te verdedigen

Microsoft is bereid om de overname van Activision Blizzard te verdedigen in de rechtszaal.

Dat meldt Bloomberg. Microsoft heeft nog geen gesprekken gevoerd met de FTC over eventuele concessies. Het onderzoek bevindt zich in de afrondende fase en de commissie geeft naar verwachting snel een oordeel. De medewerkers bepalen dan of ze een rechtszaak willen aanspannen om de deal te blokkeren. Daar wordt over gestemd.

Mocht het tot een rechtszaak komen, wil dat niet zeggen dat de deal ook geblokkeerd wordt. Volgens Jennifer Rie, Bloomberg-deskundige op het gebied van overnames, zou het niet verrassend zijn als die rechtszaak er komt, maar wordt het lastig voor de FTC om die ook te winnen. Microsoft is dit keer bereid om die strijd in de rechtszaal aan te gaan. In 1995 koos Microsoft ervoor om van de overname van softwaremaker Intuit Inc. af te zien, nadat de regering aankondigde een rechtszaak te willen starten om de deal te blokkeren.

Eerder gaf Activision Blizzard-cco Lulu Cheng Meservey al aan dat Activision bereid is om te vechten voor de deal. Meservey is van mening dat de deal geen negatieve impact kan hebben. "Ik zie een hoop speculatie over Microsofts overname van Activision Blizzard", begint ze in een tweet. "Elke suggestie dat de transactie een anticompetitief effect kan hebben, is absurd. Deze fusie zal gamers en de Amerikaanse game-industrie ten goede komen, vooral nu we met stuggere competitie uit het buitenland te maken hebben."

Meservey geeft aan dat Activision Blizzard met de waakhonden wil meewerken om de overname door te laten gaan. "Maar we zullen niet twijfelen om te vechten om de transactie te verdedigen, mocht dat nodig zijn."

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. De deal werd eerder al wel goedgekeurd in Brazilië en Saudi-Arabië. Bij de aankondiging van de deal gaf Microsoft al aan dat de aankoop mogelijk pas in juni 2023 wordt afgerond. Mocht het daadwerkelijk tot een rechtszaak komen in Amerika, dan wordt die datum mogelijk niet gehaald. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jaha, nu weten wij het wel. Gewoon even afwachten.

0
test

Een week geen AB overname nieuws is een week niet geleefd denk ik maar. Overigens is de deal die Sony kreeg meer dan royaal. 10 jaar deal maakt normaal geen enkele studio. Dat is namelijk halfweg de ps6. Dat is een hele nette deal. En niet gezegd dat het daarna stopt. Enkel wordt dan opnieuw de situatie overzien. Ik zou het overigens echt geniaal vinden als deze deal niet doorgaat en AB dan op eigen beweging een eigen zelfstandige deal met Microsoft maken. Gewoon om te laten zien dat Sony met afkeuren van de deal niet meteen gegarandeerd eeuwig COD hebben. Microsoft heeft hierna ineens 67 miljard beschikbaar als de deal niet doorgaat. Zou een geweldige stunt zijn als de deal misloopt en AB dan voor deze generatie exclusief gaat bij Xbox. En ja ik weet dat dat niet slim is ivm verkopen. Voor ik allerlei mensen krijg die dit even duidelijk maken. Ik ben gewoon even in tekst vorm hardop aan het denken dat deze deal afketsen niet perse in Sony voordeel zou vallen. Dat is wel in hoe zij zichzelf als lichtelijk egocentrisch bedrijf als de enige logische keuze vinden maar ik wil maar zeggen dat AB gewoon zelf ook beslissingen kan maken en wat als ze nu gewoon genoeg hebben van Sony en Ryan vanwege het eeuwige dwarsliggen dat ze besluiten op eigen houtje een exclusieve deal te sluiten..en dan 1 die misschien juist niet hun exclusief Xbox maakt maar vooral overal behalve Sony. Dat zou ik echt geweldig vinden. Eigenlijk zou dat gewoon een keer zo moeten gaan Dan beseffen bedrijven ook dat iets tegenhouden ook kan zijn dat ze een dikke backfire kunnen gaan krijgen. Toegeven ik denk niet dat AB dit durft. Maar wat zou het toch mooi zijn als Sony later beseft dat de 10 jaar deal eigenlijk hun enige goede keuze was. Overigens ben ik niet anti Sony. Maar ze stellen zichzelf nogal op als drama queen terwijl de deal afblazen ook niet perse goed is als AB andere plannen heeft. Die binding met Microsoft kan ook op andere manieren dan overnemen. AB kan zelfstandig zijn en besluiten Sony te negeren op hun console.

0
test

@watashi wa maurice desu. 68 miljard min 3 als deal niet door gaat kan je veel deals sluiten met 3rd party.

0

@watashi wa maurice desu. Het zou inderdaad een goede grap zijn als ABK hun eigen glazen gaat ingooien daarna. Volgens mij gaan de aandeelhouders niet lachen als je dat dacht XD. Maar even zonder dollen. Sony zit MS helemaal niet dwars. Microsoft doet een enorme aankoop dat voor hun zelf een risico is en niet Jim Ryan. Het probleem is dat gamers het hele gedoe alleen zien als een Sony vs MS verhaal, maar de reden dat zelfs de amerikaanse instanties een rechtzaak willen beginnen heeft hier namelijk niks mee te maken. Dat gaat om welke macht MS straks in de markt heeft en opeens een hoop markt aandeel erbij "koopt', iets met "anti-comepetitive". Er is ook een kans dat CoD ook niet op gamepass zal komen als MS hun game als nog op andere platformen wilt releasen. Als MS competitive wilt blijven met een game die ze zelf bezitten, dan moet het op elk platform gelijk blijven anders ben je niet competitive bezig. Het feit dat jij een verhaal verzint dat ABK iets zou doen om Sony dwars te zitten is nogal bizar. Je hebt blijkbaar niet nagedacht over je argument gezien het eerder het einde betekend voor ABK dan andersom. Er is dus schijnbaar genoeg reden dat het eventueel niet door zou kunnen gaan. Jouw verhaal is meer hoe internet warriors het willen zien, en een mooi fantasy verhaal omheen hangen. "Overigens ben ik niet anti Sony. Maar ze stellen zichzelf nogal op als drama queen terwijl de deal afblazen ook niet perse goed is als AB andere plannen heeft." Sorry, maar volgens mij hebben we toch echt maar 1 echte statement van Sony gehad. Het is vooral MS en Phil Spencer die zich graag elke week willen laten horen en goodwill willen creeeren. Dit is business, we praten hier niet over een indie game en wat Microsoft naar buiten brengt is ook maar het topje van wat er daadwerkelijk allemaal achter de schermen wordt besproken. Overname van ARM door Nvidia was ook door o.a. Google en MS tegen gehouden en MS was daar leading in namelijk. Heeft Nvidia zich nu compleet weggetrokken van Microsoft? Het is gewoon harde business, jouw comment laat precies zien dat je er emotioneel er teveel in zit en eigenlijk zelfs niet echt over geinformeerd bent. Dat noem ik drama.

0
test

@Recon31 word jij niet moe van jezelf Avery

0
test

@Recon31 Oh dit meen je niet. Ik neem je reactie al niet eens serieus omdat jij mijn comment als een serieuze reactie leest. Ik was sarcastisch hardop aan het schrijven. Gewoon een beetje dollen en ja misschien ook wel een beetje de Sony fans uitlokken omdat die niet graag horen dat iemand hun bedrijfje op de hak neemt. Dat deed ik. Niet serieus de situatie benaderen.een belachelijke gedachte aanhalen. Een voorstel plaatsen die zo ver gezocht is maar wel een echte mogelijkheid kan zijn dat het bijna ongeloofwaardig moest zijn. Ik dacht dat ik mijn bericht wel zo belachelijk had bedacht dat iedereen wel doorhad dat hst niet serieus was bedoeld Overigens denk ik wel dat ik genoeg informatie heb dat ik wel degelijk zie dat dit een mogelijkheid is. Vergezocht, belachelijk, maar wel mogelijk. Maar goed als jij het niet als grap hebt gelezen nou dan sorry als ik je op je tenen trapte. Je verdedigd nogal alsof ik je moeder heb beledigd.

0

Aanbevolen voor jou