Michael Dell, oprichter, ex-directeur en voorzitter van de computergigant Dell, heeft in een persconferentie zijn visie op de toekomst van PC gaming geuit. Deze markt is voor Dell namelijk erg belangrijk, aangezien men onlangs de XPS systemen lanceerde, computers speciaal gericht op gaming. Ondanks dat er steeds minder spellen specifiek voor PC ontwikkeld worden en de consolegames steeds vaker bovenaan de charts staan, ziet Dell nog steeds toekomst in PC gaming. "Het PC deel van de gameindustrie is nog steeds behoorlijk sterk en behoorlijk actief. Wat voor ons vooral interessant is, is het online aspect van PC gaming", zo weet Dell, zelf een actief World of Warcraft speler, te vertellen. "Bij de Massively Multiplayer presteert de PC het beste".

Ook geeft Dell aan dat ontwikkelaars nog steeds toekomst zien in PC games. "Wanneer we met ontwikkelaars spreken, bevestigen ze dat het PC platform nog springlevend is." Hij benadrukt daarbij dat PC games continu evolueren, daar waar bij consolegames alleen technische vooruitgang waar te nemen is aan het begin van een nieuwe generatie.

De nieuwe mogelijkheden van de next-gen consoles, zoals de Media Centre functionaliteit van de Xbox 360, wordt door Dell ook niet als een gevaar gezien. Hij denkt dat deze mogelijkheden de PC nooit in zullen halen, omdat het PC platform direct kan reageren op de ontwikkeling met een beter alternatief. Ook geeft hij aan dat mensen game-PC's zullen blijven kopen omdat ze, naast gamen, ook meer dingen willen doen met een PC.

Lees voor meer informatie het volledige artikel.