Mexico verlangt ban Call of Juarez: The Cartel | Gamer.nl

Mexico verlangt ban Call of Juarez: The Cartel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens een onlangs verschenen artikel van Reuters denken mensen die aan de grens van Mexico wonen dat The Cartel de echte drugsmoorden en conflicten langs de grenzen verheerlijkt. Laurencio Barraza, een jongerenwerker uit de stad Ciudad Juarez in Mexico, denkt dat het spel "het geweld verheerlijkt, alsof elk slachtoffer enkel een getal, een bonus is". 

Ondanks dat Ubisoft zijn spel als een "bloederige roadtrip van Los Angeles tot Juarez, Mexico" schildert en het "actuele onderwerpen aansnijdt", vertelt een woordvoerder van het bedrijf dat dit geheel op een fictieve manier gebeurt waardoor het meer voelt als een actiefilm dan de echte wereld.

Call of Juarez: The Cartel

Vorige week gaf Texaanse korpschef Carlos Garcia ook aan teleurgesteld te zijn in de aankondiging van The Cartel: "Het is jammer dat er bedrijven zijn die een slaatje willen slaan uit de gewelddadige situatie in Mexico, een situatie die een enorm negatieve invloed heeft op het land". The Cartel is het derde deel van de Call of Juarez-reeks en speelt zich, anders dan de voorgaande delen die een wildwestsetting hebben, in het heden af. The Cartel wordt deze zomer voor PC, Xbox 360 en Playstation 3 verwacht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou