Metal Gear Solid krijgt Risk-variant | Gamer.nl

Metal Gear Solid krijgt Risk-variant | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het bordspel Risk: Metal Gear Solid laat de speler kiezen uit een van vijf groepen huurlingen, waaronder Raven Sword en Praying Mantis. Elke factie is gerepresenteerd in de vorm van een eigen leger en Gekko-robots. Het spel speelt zich af op een kaart in het thema van MGS en bevat een extern mobiel terrein, Liquod Ocelots slagschip Outer Haven. Spelers kunnen het schip veroveren en dit over de gehele wereldkaart verplaatsen.

Deze Risk-versie heeft meerdere speciale eenheden zoals een Metal Gear Rex met speciale langeafstandsaanvallen en een nucleaire aanvalsoptie, Solid Snake die door bezet terrein kan sluipen, de Rat Patrol die aanvalsbonu en geeft en units zoals Raiden en Big Momma. Ook bevat het spel veertig Drebin's Shop Cards die de speler unieke aanvals- en verdedigingsvoordelen geven.

Risk: Metal Gear Solid werd tijdens de San Diego Comic-Con 2011 aan de hand van een prototype gepresenteerd. Sindsdien werden er meerdere aanpa ingen doorgevoerd en inmiddels zijn de eerste foto's gepubliceerd. Het spel heeft naast een genummerde Limited Edition ook een reguliere versie, beide zijn vanaf november in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Of er ook een Europese uitgave komt, is niet bekend. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou