De PlayStation 3 heeft niet bepaald een makkelijke tijd achter de rug in Japan en verkocht veel minder dan de console van concurrent Nintendo, de Wii. Dankzij de uitgave van Metal Gear Solid 4 is de verkoop van de console flink omhoog geschoten.

Of het hier gaat om een eenmalige gelukstreffer voor Sony of dat de goede verkoop zich voort blijft zetten, is nog maar de vraag, maar de uitgave van MGS4 heeft er voor gezorgd dat er in één week 75.311 Playstation 3's verkocht werden tegenover 45,564 Wii's. Even ter vergelijking: zoveel PS3's worden er normaal niet eens in een maand verkocht, laat staan in een week.

Metal Gear Solid 4 ging zelf ook als zoete broodjes over de toonbank. Maarliefst 465.000 exemplaren van de game werden in de eerste week verkocht. Dat is ongeveer gelijk aan wat de vorige games uit de serie wisten te verkopen. Solid Snake's (of moeten we Old Snake zeggen?) laatste avontuur is dus economisch gezien een succes te noemen voor zowel Konami als Sony. En dat voor iemand die zichzelf geen held noemt!

Hier een screenshot van MGS4 waar een vrouw voor de verandering met het gezicht in beeld wordt gebracht