Na Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty kwam Metal Gear Solid 2: Substance uit, hetzelfde spel maar dan met een aantal leuke uitbreidingen. Ook voor MGS3 komt er een nieuwe editie in de vorm van Metal Gear Solid 3: Subsistence. Geperst op drie DVD’s zal het spel in oktober richting Europa komen.

De eerste DVD bevat het volledige Snake Eater spel met de nodige uitbreidingen. Het spel is hetzelfde, maar heeft bijvoorbeeld een nieuw 3D camera systeem, waardoor je vrij met de camera kunt rondkijken. Deze techniek zal ook gebruikt worden voor Metal Gear Solid 4. Tevens bevat de DVD een ‘Demo Theatre’, waarmee je specifieke delen van de vele cut-scenes kunt bekijken in een handig menu.

De tweede DVD heeft een aantal nieuwe modes om het spel uit te breiden. Het belangrijkste is dat met deze disc het spel voor het eerst online te spelen is. Tot acht spelers kunnen tegelijk spelen in Sneaking, Capture en Rescue missions en (Team) Death Matches. Deze missies worden gespeeld op bekende plekken van het spel, maar ook in nieuwe gebieden. In de Dual Mode kun je het opnemen tegen verschillende eindbazen van alledrie de Metal Gear Solid games.

De derde DVD bevat een drie en een half uur durende CGI-film van de cut-scenes van het spel. Met geïntegreerde radio-dialogen en beelden uit het spel zelf wordt het volledige verhaal in een ontspannende film verteld. Ook de trailer voor Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is op deze DVD te vinden.

Al met al lijkt Subsistence het ultieme pakket te worden voor de Metal Gear Solid fan. Drie DVD’s vol met extra’s dat dus vanaf oktober te verkrijgen is.