Metal Gear-producent hint naar iets dat 'langverwacht' is in 2023

Metal Gear-producent hint naar iets dat 'langverwacht' is in 2023

Konami heeft volgens de producent van meerdere Metal Gear Solid-games komend jaar blijkbaar iets in de planning dat "langverwacht" is.

In het Japanse magazine Famitsu (via Gematsu) worden elke december allerlei prominente ontwikkelaars aan het woord gelaten over hun ambities in het volgende jaar.

Noriaki Okamura van Konami werd ook aan het woord gelaten. Hij was onder andere producent van Metal Gear Survive en Metal Gear Solid: Portable Ops en heeft meegeholpen met de ontwikkeling van spellen als Metal Gear Solid: Peace Walker en Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Het sleutelwoord van 2023 is volgens hem "langverwacht". Hij legt daarbij niet uit wat hij bedoelt. Okamura liet daarbij weten dat het bedrijf in 2023 veel dingen gaat aankondigen. 

Hoewel dit niet veel duidelijk maakt, speculeren fans over een remake of remaster van een of meerdere Metal Gear Solid-games. Er gaan al geruime tijd geruchten daarover - waarvan de meest prominente een gerucht is over een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater van ontwikkelaar Virtuous. Andere geruchten zouden hinten naar een Metal Gear Solid-remake van Bluepoint Studios. Vooralsnog is echter niets bevestigd.

Konami lijkt in ieder geval hernieuwde interesse hebben in het terugkeren naar klassieke franchises. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf meerdere Silent Hill-games aan, waaronder een remake van Silent Hill 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Metal Gear Solid 3 is mijn favoriet in de reeks, ik kijk uit naar een goede remake!

0
test

Metal Gear Solid vond ik geweldig op de PsOne. Metal Gear Solid 2 zakte al wat in, Metal Gear Solid 3 pakte me onvoldoende, dat hopeloze gemodder in de jungle. Velen vinden deel 3 fantastisch, ik heb de game nooit helemaal uitgespeeld. Deel 4 had ellenlange filmpjes, maar die vind ik best goed. Deel 5, The Phantom Pain is wat mij betreft de grootste mislukking in de hele spelreeks. Een onsamenhangende zooi, wat mij betreft slecht werk van Kojima. Ik vraag me af of ik op een remake van Deel 3 zit te wachten. Deel 1 is geloof ik al een keer geremaked op de GameCube, maar die zou ik nog wel eens willen terugzien met 4K HD graphics en een moderne besturing. Momenteel is Metal Gear voor mij echter een gepasseerd station. We zullen zien.

0
test

@Hellspawn Mwah de Twin Snakes vond ik echt slecht. De gameplay van 2 maakte de Twin Snakes juist slechter. Overdreven salto's en springen op raketten en qua geluid ging de hele vibe van het origineel verloren. Voor mij zijn mgs 1, mgs2 en mgs3 de toppers en qua gameplay mgs5 ook een topper. Maargoed benieuwd waar ze mee komen!

0
test

@Hellspawn Ik ben het met je eens dat MGS V een grote bende is maar ik heb er toch echt van genoten. Ondanks het slechte verhaal en rommelige opbouw. De gameplay was fantastisch en de sfeer vond ik ook heel goed werken. De weirde momenten waren weer ouderwets smullen. Erg jammer dat het (in mijn ogen) een heleboel potentie en goede elementen heeft maar dat het niet goed is samengekomen.

0

Aanbevolen voor jou