Vanaf 25 november zal er nieuw te downloaden materiaal voor Metal Gear Online op de PlayStation Store staan. Dat maakte Konami vandaag bekend. De nieuwe download, de MEME Expansion, bevat nieuwe personages en gameplay elementen die de online ervaring nog gevarieerder maken.

Er komen twee nieuwe speciale personages, namelijk Liquid Ocelot en Mei Ling. Beide personages hebben hun eigen vaardigheden. Zo heeft Ocelot de mogelijkheid het Sons of the Patriots lock-systeem te manipuleren en kan hij de bewapening van de vijanden deactiveren.

Er zijn ook drie nieuwe maps ontworpen, namelijk Silo, Forest Firefight en Winter Warehouse. De nieuwe expansie bevat ook nieuwe regels, zoals de 'no headshot' setting waarmee je de schade van een schot in het hoofd gelijk kunt stellen aan de schade van een schot in het lichaam. Ten slotte is er ook nog een officiële Tournament hal gecreëerd.

De MEME Expansion voor Metal Gear Online is vanaf 18 november te downloaden via PlayStation Network voor 7,99 euro. Vanaf dan is er tevens een bundel beschikbaar voor 12,99 euro die zowel de nieuwe elementen als de vorige GENE Expansion update bevat.