Metal Gear-games in totaal 58 miljoen keer verkocht

Metal Gear-games in totaal 58 miljoen keer verkocht

De Metal Gear-games zijn in totaal 58 miljoen keer verkocht.

Dat blijkt uit een update op de website van Konami. Metal Gear is na eFootball de succesvolste Konami-reeks. De voetbalgames, eerder bekend als Pro Evolution Soccer, verkochten sinds 1995 112,5 miljoen exemplaren.

De eerste Metal Gear-game verscheen in 1987 voor Sony's MSX, waarna in 1993 het succesvolle Metal Gear Solid uitkwam voor de originele PlayStation. In totaal verschenen er 23 games in de reeks, met als meest recente deel Metal Gear Survive.

Er gaan al geruime tijd geruchten over een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Chinese Studio Virtuos zou bezig zijn met de ontwikkeling.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Moet 1993 niet 1998 zijn?

0

Metal Gear voor de MSX kwam inderdaad in 1987 uit, Metal Gear II Solid Snake voor de MSX kwam uit in 1990. Dat waren de twee eerste Metal Gear spellen. Overigens was MSX niet exclusief Sony. Ook Philips, Toshiba, Panasonic maakten MSX machines. Konami was legendarisch op de MSX. Bijna alleen maar goede titels uitgebracht. Konami stond voor kwaliteit.

0

@madfhunter : MSX, Microsoft Extended

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake : is dat het spel dat voor de NES was uitgebracht, of was dat een ander spel?

0

@Liquidshake Je bedoelt Snake's Revenge voor de NES denk ik. Die heb ik inderdaad over het hoofd gezien.

0
test

@madfhunter Mooie herinneringen aan. Mijn eerste spelcomputer was de Toshiba MSX met een groot toetsenbord met blauwe pijltjestoetsen en een cassette deck. 20 tot 30 minuten wachten tot het spel opgestart was. Nu heb ik een PS5 en is 20 seconden wachten al lang :)

0

Aanbevolen voor jou