In veel games kun je kiezen of je als man of vrouw door de virtuele wereld rondhupst. Veel mannen kiezen ervoor om een vrouwelijk personage aan te maken. Brenda Brathwaite, gamesontwikkelaar en schrijfster van het boek "Sex in Video Games" duikt dieper in dit fenomeen en komt met enkele verklaringen. 

De simpelste verklaring is dat als vrouw spelen meer oplevert, hoe raar die ook mag klinken. In een game als World of Warcraft komt het vaak genoeg voor dat vrouwelijke personages wat goud toegestopt krijgen door mannelijke spelers. Waarom? Misschien omdat het night elf dansje zo geil is of omdat er online geflirt wordt en dit een beloning waard is.

Hoewel veel spelers wel weten dat een vrouwelijk personage in beeld niet altijd betekent dat de speler in de kamer ook zelf een vrouw is, maar wat niet weet dat niet deert...

Naast het feit dat spelen met een vrouwelijke avatar geld op kan leveren spelen veel mannen graag met een vrouwelijk character omdat het simpelweg leuker is om naar de kijken dan naar een uit de kluiten gewassen trol.