Eén van de meest humoristische en beste animatiefilms van de laatste jaren, Shrek, krijgt dit jaar een veelbelovend vervolg. Gezien er van de eerste film ook een game verschenen is, kon ook een game gebasseerd op de sequel niet uitblijven. Nou was de eerste Shrek game niet bepaald een denderend goede game en deze leek dan ook meer op de populairiteit van de licentie te rusten dan eigen kwaliteit.

Met deze nieuwe game zou dat echter weleens heel anders kunnen worden. Ten eerste betreft het nu een action/adventure in plaats van een partygame zoals bij de vorige Shrek game nog het geval was. Daarnaast heeft Activision een deal gesloten met de getalenteerde mensen van Dreamworks, om games gebasseerd op de franchise te ontwikkelen.

Ook de graphics zien er alvast een stuk beter uit dan de voorgaande game en lijken echt die typische Shrek sfeer uit te ademen. Daarnaast lijkt men ook veel tijd besteed te hebben aan het gameplay gedeelte. Zo doorloop je de game in teams van vier personen, waarbij ieder personage zijn of haar eigen mogelijkheden en vaardigheden kent. Ook een co-op multiplayer optie komt hierbij om de hoek kijken waarbij elke speler een eigen character in het team kan besturen.

Voor de fans van de films is het ook een interessant punt dat je niet alleen bestaande locaties uit de films bezoekt, maar ook op geheel nieuwe gebieden stuit welke waarschijnlijk in samenwerking met Dreamworks ontworpen zijn. Hetzelfde geldt ook voor de characters. Ten slotte is het fijn om te horen dat ook de droge humor uit de Shrek films behouden schijnt te zijn.

Shrek 2 verschijnt in de zomer voor Xbox, PS2, GameCube, GBA en PC.