De E3 staat al jaren in het teken van de drie grote jongens: Microsoft, Sony en Nintendo. Hoewel andere uitgevers ook behoorlijk aanwezig zijn op het evenement, gaat de aandacht toch voornamelijk uit naar de persconferenties die de  platformhouders voorafgaand aan de beursdagen geven. Wat hebben zij in petto voor het komende gamejaar, is de tijd al rijp om de volgende console te onthullen en hoe zien zij zichzelf ten opzichte van de twee grote concurrenten. Dat levert in het laatste geval vooral saaie staafdiagrammen op, maar de eerste twee zaken hebben in het verleden al voor behoorlijk wat verrassingen gezorgd.

Neem bijvoorbeeld de aankondiging van Final Fantasy XIII voor de Xbox 360, de onthulling van PlayStation Move en natuurlijk de eerste keer dat we de Nintendo Wii gepresenteerd zagen. Ook dit jaar zitten we wat dat betreft al gebakken: Nintendo laat met zekerheid de opvolger van de Wii zien. Met dat gegeven in het achterhoofd zullen Microsoft en Sony een strategie voor hun eigen persconferentie gaan bepalen, en dat levert ongetwijfeld ook een aantal interessante ontwikkelingen op.

Natuurlijk zijn we er tijdens de conferenties bij om verslag te doen van wat zij te vertellen hebben, maar tot die tijd blijft het toch echt speculeren. En bij speculeren hoort ook het uitspreken van verwachtingen. Wat willen we zelf graag zien? Een nieuwe Xbox-console wellicht, of de onlangs in de geruchtenmolen opgedoken nieuwe Carmageddon? Om alle (stille) hoop van onze redacteuren alvast kenbaar te maken, komen we volgende week met een artikel waarin ieder van hen uitspreekt wat er zoal mag gebeuren dit jaar.

Maar we willen natuurlijk ook horen wat jullie er zelf van vinden. Laat daarom hieronder in de reacties achter waar jij naar uitkijkt, en wat je denkt of stiekem hoopt te gaan zien. De leukste reacties bundelen we en plaatsen we volgende week op de website.