Otherland is een wel heel ambitieus MMORPG-project van de Duitse uitgever dtp Entertainment. Het spel baseert zich op het gelijknamige universum van schrijver Tad Williams, dat een toekomstbeeld toont waarin rijke mensen hun eigen virtuele werelden hebben. Die werelden worden onder andere bevolkt door onwetende zielen die denken dat het de echte wereld is.

In de MMORPG Otherland staan verschillende van zulke virtuele werelden voor je beschikbaar, elk met een heel andere setting en ander uiterlijk. De werelden lopen uiteen van sciencefiction tot middeleeuwse fantasy en van een realistische hedendaagse setting tot een tekenfilmachtige omgeving. Wanneer je naar een andere wereld gaat, zal ook je avatar zich aanpassen aan de nieuwe stijl.

De Singaporeese ontwikkelaar Real U laat zien erg ambitieus te zijn met Otherland, maar heeft ook nog even de tijd nodig om die ambities waar te maken. Aan het begin van het volgende decennium kunnen we het spel pas in de winkels verwachten. Maar dat klinkt misschien ernstiger dan het is. Eurogamer heeft een uitgebreide preview van Otherland met alle informatie waar je voorlopig naar zult verlangen.