2004 was een goed jaar voor massive online games, maar ook dit jaar lijkt zeker niet teleur te gaan stellen. Naast World of Warcraft staat er ook voor de wereld van Norrath een hoop nieuwe content op stapel. Nadat de mensen van Verant (de makers van EQ2) eerder deze week een grote update voor het spel lanceerden met tientallen extra quests, personages en bugfixes, komt er nu het nieuws dat er een lading met uitbreidingen in de maak is.

Deze uitbreidingen zijn onder te verdelen in twee types. Zo is er het adventurepack, een serie van verhaalgedreven missies die zich in diepere lagen van de bestaande spelwereld spelen. Dit betekent dat een bestaande dungeon extra kamers of verdiepingen kan hebben, die alleen voor de spelers van een adventurepack beschikbaar zijn. Deze packs gaan naar verwachting zo'n $4,99 kosten en verschijnen naar verwachting tussen de 2 en 4 maal per jaar.

Daarnaast zijn er een tweetal grotere uitbreidingen voor Everquest 2 in ontwikkeling, die volledig nieuwe spelconcepten introduceren. Wat dat precies gaat inhouden zullen we waarschijnlijk pas op de komende E3 Expo in Los Angeles zien. Interessant feitje is dat deze twee uitbreidingen tegelijkertijd in ontwikkeling zijn en dat het development team van Everquest 2 niet kleiner is geworden (zoals dat gebruikelijk is wanneer een online game wordt gelanceerd), maar naar verwachting de komende maanden zal uitgroeien tot een team van over de 100 mensen.

Verant heeft in het verleden al getoond niet bang te zijn om real-time elementen met een online roleplaying game te combineren, zoals dat met de space-expansion voor Star Wars: Galaxies het geval was. Of we iets dergelijks revolutionairs voor EQ2 mogen verwachten is nog even afwachten.