Gamereactor geeft in zijn berichtgeving aan te hebben gesproken met een anonieme bron. Deze kan niet bevestigen of het enkel voor Europa geldt of dat het een wereldwijd uitstel betreft.

De bronnen van 4Gamers.be vermelden dat de Xbox One slechts in bepaalde Europese landen wordt uitgesteld, waaronder Scandinavische landen, België en Nederland. Eén bron gaf aan dat vertalingsproblemen ten grondslag liggen aan het uitstel. Daaronder zou bijvoorbeeld de stembesturing via Kinect kunnen vallen.  

Reactie Microsoft-medewerker

Via Twitter geeft Aaron Greenberg van het Xbox-team te kennen dat "je niet alles moet geloven wat je leest". Volgens hem volgen er meer details op Gamescom, waarmee hij lijkt te hinten naar meer informatie over de releasedatum van de Xbox One tijdens de gamebeurs.

Gamer.nl heeft zelf contact opgenomen met Game Mania, dat zowel in Nederland als België actief is, om te vragen of zij iets konden melden over het mogelijke uitstel. De winkelketen kon geen reactie hierop geven. Microsoft Nederland was niet bereikbaar voor commentaar. De officiële communicatie tot op heden is dat de Xbox One in november lanceert in 21 verschillende landen, waaronder Nederland en België.