De nieuwe besturing betekent niet dat spelers rennend kunnen schieten, het gaat enkel om voorzichtig lopen wanneer zij hun pistool in de aanslag houden. De verbeterde wendbaarheid uit zich ook in de mogelijkheid om aanvallen te ontwijken door snel naar achteren of naar de zijkant te rollen, iets wat in de trailer ook al naar voren kwam.

Famitsu maakte ook enkele andere details bekend, zoals dat de game voor vijftig procent compleet is en dat Capcom niet van plan is om terug naar de oorsprong van de serie te gaan. Wel wil de uitgever weer meer nadruk leggen op horror als spelelement. De zombies in de game zijn overigens niet geïnfecteerd door het T-virus dat in de eerste delen een grote rol speelde. 

Jongere doelgroep

Verder werd duidelijk dat de president van de Verenigde Staten die in de eerste beelden te zien was, niet dezelfde is als die waarvan dochter Ashley ontvoerd wordt in Resident Evil 4; het is zijn opvolger. Tot slot werd gesproken over het derde hoofdpersonage naast Leon Kennedy en Chris Redfield. Hij zou bedoeld zijn voor jongere spelers om zich mee te identificeren.