Gisteren informeerden we al over de aankomende software-updates voor PlayStation 3 en PlayStation Portable. Vandaag kregen we van Sony te horen dat er nog een aantal verbeteringen en toevoegingen zullen zijn voor de PlayStation 3.

Zo weten we nu dat de PlayStation 3-browser Flash 9 zal gaan ondersteunen. Door deze langverwachte toevoeging zul je onder andere meer webvideo's kunnen bekijken op je PlayStation 3. Ook het Information Board krijgt een update. Wanneer je op dit moment een nieuwtje bekijkt over een nieuwe demo in de PlayStation Store, kun je niet direct daarheen gaan. Die mogelijkheid wordt met firmware 2.50 toegevoegd.

Een andere interessante toevoeging is de High Quality Mode voor de Official Bluetooth Headset die verkrijgbaar is voor de PlayStation 3. Wanneer je deze modus aanzet, zal de geluidskwaliteit van de headset aanzienlijk verbeteren. Dit is uiteraard interessant voor spellen als SOCOM, waarin goede communicatie erg belangrijk is. Uiteraard zal de HQ-modus wel meer bandbreedte kosten, dus de functie is vooral interessant voor gamers met een goede internetverbinding.

Ook zul je na de update meer informatie over je headset op je scherm kunnen zien. Denk hierbij aan volumeregeling, batterijniveau en een mute-optie.

De overige veranderingen vind je in dit bericht. Firmware-update 2.50 voor PlayStation 3 en 5.00 voor PlayStation Portable worden op 15 oktober vrijgegeven.