De problemen voor Valve software lijken voorlopig nog niet voorbij te zijn. Ondanks beweringen van Valve dat “maar” 1/3 van de source code is gestolen en verder niks, lijkt er toch meer aan de hand. Eergisteren vond een vroege beta van Half-Life 2 zijn weg naar het internet, en nu is Half-Life 1 + Condition Zero voor Half-Life 2 al te downloaden.

Dat spelen vroeger uitlekken dan de release is niet bijzonder, wat dit wel doet opvallen is dat alle leks van dezelfde persoon komen. Voor de Half-Life 2 beta is zelfs een update verschenen zodat het spel beter draait. Een opvallende gebeurtenis, want hoe kan iemand die alleen een spel steelt binnen enkele uren een update maken waarin fouten worden herstelt?

Dat de problemen voorlopig nog niet over zijn blijkt uit nieuwe informatie van de anonieme lekker. Hij stelt dat Valve heeft gelogen over de release van Half-Life 2 en dat hij de meest recente versie heeft; en deze is absoluut nog niet klaar voor winkel verkoop. Als Valve dan ook niet toegeeft dat ze hebben gelogen tegen de fans zal hij ook deze versie van Half-Life laten uitlekken. Verder meldt de hacker dat hij ook Team Fortress 2 zal laten uitlekken, een spel waar al jarenlang geen nieuws meer over is geweest en pas bij het uitlekken van de Half-Life 2 source weer in zicht kwam. De source bevatte namelijk flink wat informatie en code van TF2. Also I'd like to point out the E3 was one big fake by Valve.

Ever tried to kill that soldier in physicstown ? Notice the

door will still get kicked ? No scripted sequences ?

To everyone saying this is no Beta: I'd like to point out that THIS is what you wanted Valve to release on 9/30/03, theres no such thing as a much better release in Valves network!

To Valve: I suggest you stop lying to your customers about how much was stolen/compromised, or I'll have to release everything just to prove my point. And you know what you got, as I do.Dat de problemen voor Valve voorlopig nog niet over zijn is nu wel duidelijk. Vraag is hoe Valve gaat reageren. Een duidelijke statement zou prettig zijn, inclusief openheid van zaken wat er precies is gebeurd.

Links en screenshots van de gestolen Valve producten plaatsen zal resulteren in een directe ban