Onlangs zijn er nieuwe details naar buiten gebracht met betrekking tot Resident Evil 4. Om te beginnen zal Leon S. Kennedy de hoofdrol vertolken in de game, maar zouden er ook nog vier andere characters speelbaar moeten zijn. Ook biedt de game je de mogelijkheid om deuren te barricaderen zodat zombies en ander gespuis je niet kunnen achtervolgen en zal het mogelijk zijn om in iedere hand een wapen te houden.

Ook de zombies zullen aanzienlijk slimmer worden in dit nieuwe deel. Zo hebben ze de mogelijkheid om via ramen een kamer binnen te springen en zijn ze tevens in staat de speler te horen dan wel te ruiken. Dit gaat zelfs zover dat ze geweerschoten een aantal kamers verderop nog kunnen waarnemen. Ook de speler is echter niet vergeten in zijn mogelijkheden om de zombies van zich af te slaan, wat zich uit in het feit dat het mogelijk zal zijn om de zombies op verschillende plekken van hun rotte lichaam te beschieten.

Er gaan tevens geruchten de ronde dat de geest zoals gezien in de E3 trailer van de game, een grote rol zal gaan spelen binnen de gameplay. Dit monster zou namelijk gedurende de game alles in je omgeving tegen jou kunnen gebruiken, wat zich waarschijnlijk zal uiten in het werpen van stoelen en kasten en het tot leven wekken van dode dieren en levenloze poppen.

Geen van bovenstaande gameplayfeatures is nog officieël door Capcom bevestigd, maar geloofwaardig klinkt het zeker. Het zal echter nog zeker wachten zijn tot de E3 van dit jaar, voordat alle bovenstaande features waarschijnlijk bevestigd dan wel tegengesproken zullen worden.

Wel zeker is dat de game in tegenstelling tot zijn voorgangers nu volledig 3d zal zijn en ook als zodanig zal spelen. Daarnaast lijkt het erop dat de game niet eerder dan volgend jaar zal verschijnen, hoewel dit ook al weer door enkele andere berichten is tegengesproken en we nog dit jaar de release zouden kunnen verwachten.