Het tijdschrift Computer Gaming World kwam in hun mei-editie met interessante informatie over de nieuwe Counter-Strike game, Condition Zero geheten. Ritualistic, een fansite van de ontwerper Ritual Entertainment, is zo aardig geweest om het stuk samen te vatten en de samenvatting te publiceren op hun site.

CS: Condition Zero is vooral een singleplayer versie van de Half-Life mod Counter-Strike. Er werd ondermeer bekend dat in Condition Zero de aandacht vooral zal uitgaan naar het sneaken. De rambo's onder ons zullen het duidelijk met een andere game moeten doen. Daarnaast kwam naar voren dat Condition Zero geavanceerde 'rag-doll' physics zal bevatten. Dit zal vooral tot uiting komen in lichamen die realistisch ter aarde zullen storten als je ze neerschiet. Ook zal je objecten uit de omgeving kunnen laten bewegen en reageren ze op de zwaartekracht.

Toch zal de game niet heel erg realistisch aanvoelen. Een leuke en verslavende gameplay is volgens Ritual Entertainment nog altijd belangrijker dan ver doorgevoerde realisme. Counter-Strike zal Counter-Strike niet zijn als er ook niet een multiplayer mode aanwezig was. Daarom heeft Ritual ook aan de mensen met internet gedacht.- 10 new multiplayer maps and the addition of bots

- Bots respond to radio commands issued through an onscreen VGUI; no word on bots responding to radio commands in multiplayer

- Steam technology will continuously update the game, including updates to prevent multiplayer hacks and cheats

- Valve plans to integrate CS with CZ by releasing Counter-Strike 1.7

- Owners of either can play with each other as long as they stay off the Condition Zero-exclusive maps

- Out of the box support for voice communication Counter-Strike: Condition Zero zal in mei in de winkels liggen. De gehele samenvatting is op de website van Ritualistic te vinden.