Nieuws

Meer details Apex Legends-personage Catalyst onthuld

Verdediging is de beste aanval?

Geschreven door Jari Klapwijk op
Respawn Entertainment heeft middels een developer panel meer informatie bekendgemaakt over het nieuwe Apex Legends-personage Catalyst dat op 1 november beschikbaar is.

Catalyst is de eerste transvrouw in het spel en ze valt onder de defensieve personages. Volgens Respawn is ze uitermate geschikt om controle over het strijdveld te krijgen. Haar passieve vaardigheid heet Barricade. Daarmee kan ze deuren blokkeren. Een geblokkeerde deur kan twee keer zoveel schade weerstaan als een reguliere deur. Het is mogelijk om twee deuren tegelijk te blokkeren. Wanneer spelers proberen een derde deur te blokkeren, vervalt de blokkade op de eerste deur.

Haar tactische vaardigheid heet Piercing Strike. Daarmee schiet ze een spijkervloer op de grond die activeert als vijanden in de buurt komen. De spijkers brengen lichte schade toe en vertragen vijanden. Het is mogelijk om de vloer te slopen, maar daarvoor moeten spelers erg dichtbij komen.

Tot slot heeft ze nog de ultieme vaardigheid Dark Veil. Daarmee zet ze een gigantische muur neer die vijanden het zicht ontneemt. Vijanden kunnen niet door de muur heen kijken, maar er wel doorheen lopen. Wanneer ze dat doen worden ze gedeeltelijk verblind. De muur houdt ook scans van Seer en Bloodhound tegen. Horizon-spelers kunnen met hun tactische vaardigheid wel over de muur heen springen.

In een eerder developer panel onthulde Respawn al meer details over het vijftiende seizoen van Apex Legends. Zo wordt de nieuwe map Broken Moon toegevoegd, krijgen spelers de mogelijkheid om items uit de shop aan elkaar te geven en komen er stickers die op helingsitems geplakt kunnen worden.

Apex Legends: Eclipse is vanaf 1 november beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. De verhalende trailer over Catalyst is hieronder te bekijken. 

Dit artikel delen:

Lees meer

The Lord of the Rings: Return to Moria-screenshots uitgebracht Release van Black Adam in Multiversus tijdelijk uitgesteld
0

Reacties op: Meer details Apex Legends-personage Catalyst onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.