Vorig jaar november lag hij eindelijk in de winkels, de eerste van de drie next-gen consoles: De Xbox 360. Vooral de eerste paar maanden was de console behoorlijk schaars. In de meeste winkels was hij pas na de jaarwisseling weer beschikbaar. Ondanks al deze problemen, heeft de console toch heel behoorlijk verkocht.

In de eerste drie maanden zijn er 1.5 miljoen consoles verscheept De drie maanden daarna steeg dit naar 1.7. Het laatste kwartaal, dat liep tot 30 juni, heeft Microsoft 1.8 360's verscheept. Per kwartaal is dit dus een klein beetje gestegen, waardoor het aantal verscheepte consoles nu de grens van vijf miljoen bereikt heeft.

Interessant is dat van deze vijf miljoen consoles het leeuwendeel naar Noord-Amerika is gegaan, namelijk 3.3 miljoen. In Europa zijn in totaal 1.3 360's verscheept. Azië loopt ver achter, met maar 400.000 consoles.

Microsoft heeft hiermee wel zijn doel bereikt, namelijk voor het einde van het financiële jaar 5.000.000 spelcomputers verschepen. Het doel voor het einde van dit jaar, 10 miljoen Xbox 360's verschepen, is hierdoor nog steeds haalbaar. Een andere doelstelling, gesteld door het bedrijf uit Redmond, is een totaal van 15 miljoen verscheepte consoles voor het einde van het financiële jaar 2007 in juni volgend jaar.

Dat Microsoft nog steeds verlies maakt op de consoles, blijkt uit de jaarcijfers. Ondanks dat de Home and Entertainment divisie, waaronder de Xbox 360 valt, een omzet van $1,14 miljard had,  draaide deze afdeling toch nog $414 miljoen verlies. Ondanks dit verlies heeft het bedrijf uit Redmond toch nog $2.83 miljard winst gemaakt. Helaas was dit lager dan vorig jaar, toen de winst nog 3.7 miljard dollar was.