Meer dan 35.000 foto's genomen van Hong Kong voor Sleeping Dogs | Gamer.nl

Meer dan 35.000 foto's genomen van Hong Kong voor Sleeping Dogs | Gamer.nl

Dit is hoe goed de film Jurassic Park is. Zelfs als het wordt nagespeeld door koddige Lego-poppetjes die constant door belangrijke scènes heen zitten te grappen, denk je aan hoe knap de film zelf is gemaakt. Je ziet de camera omhoog gaan en voor het eerst komt er een (Lego-)dinosaurus in beeld, en weer krijg je kippenvel. De kenmerkende muziek plukt aan je gevoelige snaar, de heerlijke oneliners werken op je lachspieren en de T-Rex is zelfs in Lego-vorm angstaanjagend.

"We hebben 35.000 tot 40.000 foto's gemaakt en uren aan videomateriaal opgenomen (voor Sleeping Dogs), maar we maken Hong Kong niet straat voor straat na", aldus Van der Mescht. "We vonden het belangrijk om de e entie van de stad vast te leggen. Veel van de bekende plekken uit de stad zitten in de game, veel namen zijn hetzelfde, maar het belangrijkste voor ons was dat de stad leuk was om in rond te rijden."

Sleeping Dogs stond voorheen bekend als True Crime: Hong Kong, maar maakt geen deel meer uit van de True Crime-serie. In de openwereldgame infiltreren gamers als undercoveragent Wei Shen in de Chinese Triade om zo de maffiapraktijken van deze criminele organisatie te ontregelen. Wei begint onderaan de ladder van de Triade, waardoor hij het vuile werk voor de criminelen moet opknappen. Sleeping Dogs verschijnt op 17 augustus op Xbox 360, PlayStation 3 en PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou