Meer dan 20 Activision Blizzard-werknemers ontslagen tijdens onderzoek

Meer dan 20 Activision Blizzard-werknemers ontslagen tijdens onderzoek

Tijdens het onderzoek over de giftige werksituatie binnen Activision Blizzard, zijn er meer dan twintig werknemers ontslagen.

Dat blijkt uit een artikel van de Financial Times. De chief compliance officer van het bedrijf, Frances Townsend, liet daarbij weten dat het niet uitmaakt wat iemands rol binnen het bedrijf is. "Als je wangedrag hebt vertoond of als leider een cultuur hebt getolereerd dat niet consistent is met onze waardes, ondernemen we actie."

Naast het ontslag van de werknemers zijn er ook disciplinaire acties ondernomen tegen meer dan twintig werknemers. Details over die maatregelen zijn echter niet gegeven. Townsend laat daarnaast weten dat er negentien nieuwe banen zijn toegevoegd aan het Ethics & Compliance Team binnen het bedrijf, waarmee de ethiek en cultuur binnen Activision Blizzard wordt onderzocht en aangescherpt.

Eerder dit jaar werd Activision Blizzard door de staat Californië aangeklaagd wegens giftig werkgedrag binnen het bedrijf, inclusief seksuele intimidatie. Sindsdien zijn diverse hooggeplaatste werknemers al vertrokken, zoals J. Allen Brack. Activision Blizzard zette ook zijn eigen onderzoek in, dat nog altijd blijft voortduren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou