Nieuws

Meer dan 1000 spellen zijn ‘geverifieerd’ of ‘speelbaar’ op Steam Deck

Geschreven door Marvin Toepoel op
De teller stond een maand geleden nog op 300 - inmiddels zijn er al meer dan 1000 spellen speelbaar op de Steam Deck.

Dat zegt Valve in een blogpost, wat betekent dat meer dan duizend spellen het label ‘Geverifieerd’ of ‘Speelbaar op Deck’ hebben gekregen. De Steam Deck-ontwikkelaar legt ook uit wat die labels precies inhouden, en waarom de lijst met geverifieerde spellen continu verandert.

“Als een spel 99% van de tijd symbolen van je controller laat zien, maar af en toe tijdens een spel vraagt om op F te drukken, dan is dat Speelbaar. Niet Geverifieerd”, aldus de blogpost. “Als 99% van de functies van een spel toegankelijk is, maar één optionele minigame in het spel crasht, of één tutorialvideo wordt niet goed weergegeven, dan is dat Niet-ondersteund.”

“Voor nu! Dat is met opzet zo: rond de lancering doen we er alles aan om fout-positieve beoordelingen te voorkomen ("dit spel is Geverifieerd maar niet alles werkt"). Zelfs als dat betekent dat er een paar fout-negatieve beoordelingen tussen zitten ("dit spel is Niet-ondersteund maar voor mij werkt alles").”

Valve verwacht de komende weken “veel spellen” het label Geverifieerd te kunnen geven. Het is niet bekend hoeveel dat zullen zijn. 

Bron: Steam

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoofd multiplayer-ontwerp Halo Infinite vertrekt bij 343 Industries Muis- en toetsenbord-ondersteuning onderweg naar Xbox Cloud Gaming
0

Reacties op: Meer dan 1000 spellen zijn ‘geverifieerd’ of ‘speelbaar’ op Steam Deck

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.