Lucy Bradshaw, producer bij Maxis, is in een interview ingegaan op onder meer uitbreidingen voor Spore, het wel of niet uitbrengen van een demo en tal van andere, interessante door gamers aangedragen onderwerpen.

Over de demo is Maxis vrij duidelijk: die komt er niet. Men heeft een demo van de Creature Creator uitgebracht, maar vindt voor de volledige game de tentoongestelde filmpjes genoeg.

Het onderwerp uitbreidingen, toch een beetje een stokpaardje gezien de vele The Sims-expansies, wordt ook besproken. Bradshaw geeft aan dat er al vroeg in de ontwikkeling gekozen is om een basis neer te zetten waar veel aan toe te voegen is. Zo noemt ze onder andere plant editor, waarmee je nieuwe flora aan de game kunt toevoegen. De editor is geschrapt voor de winkelversie, maar wordt waarschijnlijk later wel uitgebracht. Op wat voor manier het universum van Spore aangevuld gaat worden, werd niet besproken.

Meer, vrij diepgaande informatie over Spore win je door het gehele interview te lezen. Voor fans van de game absoluut de moeite waard om door te lezen.