Nintendo heeft altijd het standpunt ingenomen om voor hun console een ander medium te kiezen dan de concurrenten. Op dit moment kiezen de concurrenten (Microsoft en Sony) ervoor om DVD te gebruiken. Nintendo wilde dit ook wel doen maar blijft het standpunt behouden. Ze ontwikkelen dus nu DVD's met een diameter van 8cm.

Nagasaki, de directeur van de afdeling binnen Matsushita die erover gaat om DVD's in de Nintendo Gamecube te zetten, heeft nu gezegd dat zij liever zien dat Nintendo toch gewone DVD's gaat gebruiken.

De reden is erg duidelijk, de Playstation 2 wordt veel meer verkocht in Japan vanwege die DVD speler en de mogelijkheid om DVD films af te spelen.Sakon Nagasaki, director of the Storage Device Development Office at Matsushita, told MMWire that while he personally did not agree with Nintendo's decision, Nintendo always intended to include a proprietary drive in its next game system. Nagasaki's preference, to have DVD technology in the Gamecube rather than sticking with a proprietary standard, is based on the rising worldwide acceptance of DVD as a video standard. In Japan DVD technology has taken root slowly, but especially with the success of the PlayStation 2, it seems to have won market dominance.

Nintendo heeft nog niets verteld tegen de pers. Ik ben benieuwd of ze misschien toch van hun standpunt willen afwijken.

De voordelen en nadelen zijn duidelijk, de voordelen zijn namelijk dat er DVD films op af te spelen zouden zijn, nadeel is dat de prijs van de Gamecube dan een stuk hoger gaat worden en dat zou jammer zijn.