Matige release reden annuleren Cyberpunk 2077-multiplayer

Matige release reden annuleren Cyberpunk 2077-multiplayer

De matige release van Cyberpunk 2077 is de reden voor het annuleren van de multiplayer van het spel.

Dat zegt Philipp Weber van de studio in gesprek met Eurogamer. "We moesten echt kijken naar de prioriteiten voor Cyberpunk na de release. Prioriteit was om de basiservaring voor iedereen vloeiend moest lopen. Het wisselen van prioriteiten zorgde ervoor dat sommige projecten niet doorgingen. Met Cyberpunk wilden we te veel tegelijk doen, en we moesten echt focussen en zeggen 'wat is het belangrijkste onderdeel? Ja, we maken dat gedeelte goed'", vertelt hij.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er na de release van Cyberpunk 2077 een losstaande multiplayergame gesitueerd in dezelfde virtuele wereld zou verschijnen. Eerder dit jaar gaf CD Projekt Red echter al aan dat men dit niet meer van plan was. "In plaats van ons focussen op één grote online ervaring, focussen we ons erop om online naar al onze franchises te brengen", zei CEO Adam Kiciński destijds. "We bouwen een technologie die naadloos in onze toekomstige games geïntegreerd kan worden." De matige release van de game werd destijds nog niet als reden gegeven.

CD Projekt Red kondigde eerder dit jaar aan dat het aan een hoop games werkt. Het vervolg op Cyberpunk 2077 draagt de codenaam Project Orion en wordt ontwikkeld door CD Projekt Red North America. De studio liet weten dat het eerder aangekondigde nieuwe The Witcher-spel, dat op Unreal Engine 5 loopt, de start is van een nieuwe trilogie. De eerste game in deze reeks draag de codenaam Project Polaris.

The Molasses Flood, de Amerikaanse studio achter Flame in the Flood die eerder door CD Projekt werd overgenomen, werkt aan een losstaande The Witcher-game. Project Sirius moet "een innovatieve insteek" hebben en "een onvergetelijk verhaal voor bestaande The Witcher-fans en een nieuw publiek bieden". De game bevat zowel singleplayer- als multiplayerelementen.

Project Canis Majoris is een remake van de eerste The Witcher-game. Het gaat om een verhaalgedreven, singleplayer openwereld-rpg die wordt ontwikkeld door de Poolse studio Fool's Theory. CD Projekt Red houdt toezicht op de ontwikkeling.

Tot slot is er nog de nieuwe IP, die de codenaam Project Hadar draagt. Dit spel bestaat alleen nog maar in conceptfase en wordt vooralsnog door een klein team ontwikkeld. Verdere details zijn er nog niet, behalve dat het spel compleet losstaat van de The Witcher- en Cyberpunk 2077-franchises.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De multiplayer heeft mij nooit geinteresseerd. Dit soort grote RPG's speel ik echt voor mezelf en wil dan vooral niet dat andere spelers de ervaring 'verpesten'.

0
test

@gusanito eens, heb ook geen moment het gevoel gehad dat er een multiplayer mode miste bij deze game. Lekker op m’n eigen tempo zonder gejaagd te spelen.

0
test

Het zou mooi zijn als deze een psvr2 upgrade krijgt...

0
test

@Marlon.O tja, trekt de Ps5 niet, rtx4090 wel

0
test

@Marlon.O Het zou wel heel vet zijn, maar wellicht ook epeleptisch triggerend met al die flikkerende neon lampjes haha. Ik zou zelf wel motion sickness krijgen denk ik hoor haha.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou