Scapland, de debuuttitel van het Spaanse Mercury Steam, is een lekker originele titel in een compleet nieuw, van de grond af ontworpen universum. In de wereld van Scrapland is geen levende ziel te bekennen, maar de bedrijvigheid is er niet minder om. Hoog intelligente robots zijn namelijk hun eigen samenleving begonnen.

D-Tritus is een robot uit een andere stad die als verslaggever naar Scrapland wordt gestuurd, en daar al snel getuige is van de eerste moord die de robotwereld gekend ooit heeft. Al snel zal blijken dat dit de eerste gebeurtenis is in een lange reeks zaken die de robotsamenleving flink zullen ontregelen. Als speler zul je daar, in de rol van D-Tritus, een stokje voor kunnen steken.

Scrapland biedt de speler complete vrijheid, vergelijkbaar met Grand Theft Auto. Verschillende missies liggen voor het oprapen en met vliegende voertuigen, vergelijkbaar met the Fifth Element, kan de speler zich door de stad en verlaten gebieden om de stad begeven. Het spel zit boordevol humor, sterke dialogen en een uniek karakterdesign: ondanks dat het robots betreft, hebben ze een opvallend menselijke uitstraling.

Onlangs heeft men niemand minder dan American McGee aangesteld om Scrapland te produceren. Hij zal helpen met het schrijven van de dialogen en het spel de nodige promotie geven, die het zeker verdient. Want als er een briljante titel ons te wachten staat, dan is het Scrapland wel. Want je gaat toch niet werkelijk beweren, dat je liever uit kijkt naar Need for Speed: Underground 2?