Op de officiële Mass Effect website heeft Bioware een nieuw ras uit de aankomende Xbox 360 RPG geïntroduceerd. Uit het verhaal dat gepubliceerd is, blijkt opnieuw dat de wereld van Mass Effect gebaseerd zal zijn op een uitgebreid sociaal systeem, waarbij verschillende klassen hoger en lager in rang geplaatst zijn.

De Quarians, het ras dat bekend is gemaakt, is een nomadisch volk. Hoewel Mass Effect zich in de toekomst afspeelt en we geen woestijnachtige taferelen voor ogen krijgen, vertoont de manier waarop Bioware de nomadische look uitgebeeld gelijkenissen met de nomaden zoals wij ze kennen.

De Quarians zijn overigens niet heel hun bestaan al een nomadenvolk geweest. Na de creatie van een robot die als doel had het werk van de Quarians over te nemen, maar zich tegen hen keerde (de AI was té slim), is het volk uit elkaar gevallen en over heel de planeet verspreid geraakt. Klinkt interessant en wij kunnen, zeker na op de X06 een uitgebreide demonstratie van de game gezien te hebben, niet wachten tot we de game in onze handen hebben.