Onder de verschillende modi valt een coöperatieve modus vergelijkbaar met de Horde-modus uit Gears of War. Daarnaast worden modi als Deathmatch, Team Deatchmatch en Capture the Flag verwacht. Spelers zouden via de zogeheten Multiplayer Store items kunnen aanschaffen om hun multiplayerpersonage te verbeteren.

Aankopen worden gedaan middels credits die de speler tijdens het spelen verzamelt. CVG's bron meldt ten slotte dat de multiplayer aan het einde van het jaar officieel wordt aangekondigd. Het is niet de eerste keer dat er geruchten over een multiplayermodus voor Mass Effect 3 komen bovendrijven.

Aankondigingen

Maandagavond heeft ontwikkelaar BioWare tijdens de E3-persconferentie van Microsoft aangekondigd dat Mass Effect 3 stembesturing voor Kinect ondersteunt. De speler kan de zinnen zoals ze op het scherm staan weergegeven uitspreken om door dialogen te navigeren. Bovendien kunnen spelers commando's geven aan hun teamgenoten. Mass Effect 3 is vanaf 16 maart 2012 verkrijgbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.